Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Байдужих немає

Кирило Касаткін

Рахунок № 904

Чорнобиль. Відлуння нещастя, що сталося там, прокотилося усім світом. Люди доброї волі в усіх куточках планети висловлюють свов співчуття, пропонують допомогу. Але зловтішаються антирадянщики, «неоглобалісти» та іже з ними. Чуже горе намагаються використати для того, щоб приховати від народів правду про аварії на своїх атомних станціях.

У нашої держави досить засобів та сил, щоб ліквідувати наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Уся країна виконує термінові замовлення для Чорнобиля, тисячі заяв від людей найрізноманітніших професій надходять з проханням направити їх у зону АЕС. І нема людини в нашій країні, чийого серця не торкнувся б біль, яка б не була сповнена рішучості хоч чимось допомогти в ліквідації аварії.

«На честь Міжнародного дня захисту дітей [1.06], – пише завідуюча центральною аптекою № 144 Ленінградського району Л.О.Кислова, – працівники аптек нашого району внесли у Радянський фонд миру 980 карбованців. Але ось тривожна звістка прийшла до нас. Лихо! Аварія на Чорнобильській АЕС. Перша думка: чим допомогти, як? І ми вирішили внести на рахунок № 904 свій одноденний заробіток. Ця тисяча карбованців – від усієї душі. А ще ми намагаємось працювати так, щоб кожний відвідувач аптеки міг сказати нам спасибі».

Ось лист, підписаний головою бюро секції учасників громадянської війни при раді ветеранів партії Радянського району Л.Н.Рогожкіним: «Ми, учасники громадянської війни, що проживаємо у Радянському районі, прийняли рішення переказати на рахунок № 904 частину нашої пенсії. Переказавши 345 карбованців, ми сподіваємось, що наш приклад наслідують ветерани, які проживають у всіх районах міста».

«Наш трудовий загін старшокласників працював у дитячому комбінаті № 424 «Чайка», – пишуть комсомольці 8-Б класу 84-ї середньої школи. – Зароблені нами 190 карбованців переказано у фонд ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».

Багато колективів передали на рахунок № 904 свій одноденний заробіток, як це зробили у Головній редакції програм для дітей Республіканського телебачення, переказавши 180 карбованців. А на загальних зборах мешканці будинку 4-а на проспекті Космонавта Комарова із закликом організувати збір коштів у фонд ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС виступили Г.Є.Полєва, Г.І.Філоненко, Г.І.Бойко та інші мешканці. 202 карбованці надійшло від них на рахунок № 904. Дві тисячі карбованців переказали для Чорнобиля члени автокооперативу «Богатирський», що на вулиці Лугова, 16.

– Під час Великої Вітчизняної я був у 18-й повітряній армії, – каже майор у відставці В.Т.Маркін. – На власні очі бачив страхіття війни і знаю, яке лихо несе вона людству. Те, що готують сьогодні світові мілітаристи, набагато небезпечніше і страшніше.

Віктор Трохимович переказав на рахунок № 904 сто карбованців.

Вечірній Київ, 1986 р., 7.07, № 156 (12771).