Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Зробити висновки

Донецьк, 22. (РАТАУ). Всі машини, прилади та електроустаткування на дільниці шахти «Чайкіно», яка зазнала пошкоджень, були в повному порядку. Аварія стала наслідком збігу багатьох несприятливих обставин. Це, зокрема, раптове надходження значної кількості метану, яка перевищувала допустимі норми, в частину вентиляційного штреку, що відслужила і стала непотрібною. Вибух викликало іскрення, яке виникло на місці тертя елементів металічного кріплення об породу, яка містить сірчаний колчедан. Це сталося в той момент, коли деталі кріплення виймали з штреку.

Таке повідомлення зроблено на проведеній у Донецьку нараді керівників об’єднання, підприємств і організацій Мінвуглепрому України з участю партійних і профспілкових працівників вугільних центрів республіки. У ній взяли участь голова урядової комісії – член Політбюро ЦК Компартії України, Голова Ради Міністрів УРСР О.П.Ляшко, члени Політбюро ЦК Компартії України – секретар ЦК Компартії України Б.В.Качура, перший секретар Донецького обкому партії В.П.Миронов. Обговорено результати розслідування того, що сталося на «Чайкіно», стан техніки безпеки на підприємствах галузі, намічено невідкладні заходи щодо поліпшення охорони праці.

У трудових колективах треба виконати велику роботу, щоб здобути уроки з цієї аварії, підвищити персональну відповідальність кожного, хто працює в шахтах. До зміцнення порядку і дисципліни, відзначалося на нараді, зобов’язують також умови видобутку вугілля, які ускладнюються.

У розв’язанні завдань підвищення безпеки праці гірників важлива роль відводиться партійним організаціям, обов’язок яких – посилити контроль, підвищити рівень організаторської діяльності в усіх ланках вугільної промисловості.

Радянська Україна, 1987 р., 23.05, № 118 (19921).