Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Подарунки новоселам

РАТАУ

Мальовничий прикарпатський край, романтика трудових буднів – головні теми художніх творів, відправлених з Львова на Київщину. Вони прикрасили 350 нових жилих будинків у селах Мар’янівка і Королівка Макарівського району, споруджених львів’янами для евакуйованих із зони Чорнобильської АЕС.

Дврувати людям колекції творів образотворчого і декоративного мистецтва – добра традиція Львівської обласноі організації Спілки художників України. Раніше молоді майстри пензля і різця створили в прикарпатських колгоспах картинні галереї, тепер їх колеги вирішили впорядкувати побут тих, хто потерпів від аварії на АЕС. Яскраві пейзажі З.Флінти і В.Патики, графічні аркуші М.Старовойт, З.Кицало, керамічні кашпо і вази, різні килимки з традиційним орнаментом – ось подарунки новоселам. Для нової школи надійшов з Львова скульптурний портрет В.І.Леніна, виконаний заслуженим діячем мистецтв УРСР Й.Садовським.

Львівські художники організували виставку-продаж творів живопису, виробів майстрів кераміки, ткацтва, килимарства. Виручені від неї кошти вони вирішили перерахувати у фонд ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Київська правда, 1986 р., 16.10, № 242 (18724).