Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

“Чорнобиль: фронт і тил”

Після виступу “Радянської України”

Так називалася кореспонденція, вміщена в газеті 17 серпня. В ній, зокрема, наводився факт про те, що колгосп імені Леніна Чорнобильського району залишився без телефонного зв’язку з зовнішнім світом. Говорилося в кореспонденції і про недоліки в доставці газет і журналів передплатникам.

Заступник міністра зв’язку УРСР В.Боярчук повідомив, що наведені факти мали місце. У вересні телефонний зв’язок з абонентами виробничого сектора колгоспу імені Леніна відновлено. Тепер жителі села Горностайпіль замовляють Бородянський район через телефоністку районного вузла зв’язку. Преса зараз доставляється своєчасно. Недоодержані видання вручено передплатникам. Винних у затримці покарано. Начальникові Бородянського вузла зв’язку Б.Лисенку суворо вказано. Отже, працівники зв’язку хоча й залишили більш як на місяць колгоспників одного з двох господарств, що зосталися в районі, без телефонного зв’язку з райкомом партії, райвиконкомом і т.д. (що це означало в умовах, коли ліквідувалися наслідки аварії, – судіть самі), та все ж врешті-решт спромоглися дати зв’язок.

Заступник міністра житлово-комунального господарства УРСР В.Ляшко також у відповідь на виступ газети повідомив, що з результаті вжитих заходів всі очисні споруди Чорнобиля в даний час функціонують нормально, вони достроково були підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період.

Радянська Україна, 1986 р., 5.11, № 254 (19759).