Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

За єдиним графіком

Челябінськ, 21. (Кор.ТАРС). На цілодобовий режим роботи перейшли спеціалісти, які виконують у челябінському виробничому об’єднанні «Земстройдормаш» найважливіше замовлення для Чорнобильської АЕС. У найкоротші строки тут було складено і відправлено літаком Іл-76 у Київ п’ять потужних бульдозерів ДЗ-118 на базі трактора ДЕТ-250М. Через день-два для Чорнобиля буде відвантажено ще п’ять агрегатів. На відміну від серійних, ці машини – радіокеровані.

Гарантування ефективних і максимально безпечних для здоров’я людини методів ліквідації наслідків аварії стало турботою усієї країни. З усвідомленням цього уральські машинобудівники працюють практично цілодобово, випереджаючи й без того стислі строки. Поруч з ними – прибулі сюди наладчики науково-виробничого об’єднання «Сибцветметавтоматика» на чолі з генеральним директором М.Царегородцевим, головний інженер «Челябэнерго» В.Махортов, спеціалісти Челябінського тракторного заводу, інших підприємств.

Техніка, яку відправляють у Чорнобильський район, проходить прискорені випробування в заводських умовах. Усі питання, що виникають при створенні нової техніки, розв’язуються негайно, на місці – по ходу монтажу і налагодження апаратури.

Київська правда, 1986 р., 22.05, № 122 (18604); Вечерний Киев, 1986 г., 23.05, № 118 (12733) [Під заголовком : Адрес поставок – Чернобыль]