Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

На рівень нових вимог

Зустріч виборців з Г.І.Ревенком

У Палаці культури і техніки Білоцерківського виробничого об’єднання шин і гумоазбестових виробів імені 25 з’їзду КПРС відбулася зустріч виборців Білоцерківського виборчого округу № 472 з кандидатом у депутати до Ради Союзу Верховної Ради СРСР по цьому округу – першим секретарем Київського обкому Компартії України Григорієм Івановичем Ревенком.

Вступним словом збори відкрив перший секретар Білоцерківського міськкому партії Ю.О.Красношапка.

Довірена особа кандидата в депутати – складальниця автопокришок Білоцерківського виробничого об’єднання шин і гумоазбестових виробів імені 25 з’їзду КПРС В.О.Пономарьова розповіла про життєвий шлях Г.І.Ревенка і закликала виборців 26 жовтня одностайно віддати голоси за кандидата.

Механізатор радгоспу «Білоцерківський» Г.І.Стукалюк, секретар парткому Білоцерківського домобудівного комбінату імені 60-річчя СРСР П.М.Мороз, директор Білоцерківської середньої школи № 9, заслужений учитель Української РСР Г.Д.Копаниця, студентка Білоцерківського сільгоспінституту імені П.Л.Погребняка Л.М.Кононець та інші промовці розповіли про вагомі здобутки трудящих міста і району, спинилися на ще не розв’язаних проблемах. Вони, зокрема, підкреслювали, що чимало невикористаних резервів є у промисловості та сільськогосподарському виробництві. Гострою залишається житлова проблема, місто відчуває дефіцит шкіл, об’єктів соціально-побутового і культурного призначення. Чимало недоліків є в роботі транспорту, торгівлі тощо.

Водночас з трибуни зборів виборці говорили про значне поширення руху за дострокове виконання виробничої програми двох років п’ятирічки до 70-річчя Великого Жовтня і змагання під девізом «П’ятирічку – за чотири роки». Так, до кінця нинішнього року сільмашівці зобов’язалися виготовити 400 надпланових косарок КУФ-1,8, а домобудівники – здати 17 тисяч квадратних метрів житла додатково до річного завдання. На мільйони карбованців надпланової продукції виготовлять трудівники інших підприємств міста.

Кандидат у депутати Г.І.Ревенко сердечно подякував трудовим колективам Білої Церкви та Білоцерківського району, всім виборцям за високе довір’я і запевнив, що не пошкодує своїх сил, аби бути гідним представником у найвищому органі державної влади.

Нелегкі випробування випали на долю столичної області та її партійної організації в першому році нової п’ятирічки, сказав далі Г.І.Ревенко. Аварія на Чорнобильській АЕС ще раз засвідчила про величезний духовний, політичний і трудовий заряд радянського народу. Тисячі людей, комуністів і безпартійних, взяли участь у ліквідації наслідків аварії. Трудівники сіл Київщини зобов’язалися виконати планові завдання за своїх колег з Чорнобильського району і з честю дотримують слова. Навколо четвертого енергоблока героїчними зусиллями трудівників Київської області та посланців з усіх куточків нашої країни споруджено саркофаг. На карті Київщини з’явилося чимало сучасних сіл для евакуйованих з 30-кілометрової зони. Промисловість області у цих складних умовах не лише виконала план дев’яти місяців, але й дала додаткову продукцію на десятки мільйонів карбованців.

Промовець підкреслив, що ці зусилля трудящих столичної області є конкретною відповіддю на вимогу 27 з’їзду КПРС суттєво поліпшити роботу, переходити з екстенсивних рейок розвитку економіки на інтенсивні, шляхом рішучої перебудови вдосконалити соціалістичне господарювання, оздоровлювати суспільне життя, прискорити рух країни вперед. Цього вимагає і складна міжнародна обстановка, небажання США продемонструвати добру волю, як це сталося під час зустрічі Генерального секретаря ЦК КПРС М.С.Горбачова з президентом США в Рейк’явіку.

Проте практична реалізація намічених реформ, націлених на прискорення соціально-економічного розвитку і вдосконалення суспільних відносин, вимагає значно більшої активності. Роботи попереду чимало. Ми повинні чесно й відкрито сказати, що підстав для самозаспокоєння немає. Досягнуте поки що не відповідає ні нашим реальним можливостям, ні завданням, які поставив 27 з’їзд КПРС. Значні резерви залишаються невикористаними. Це і дисципліна в найширшому розумінні, і науково-технічний прогрес, і економія та бережливість, і людський фактор. Тож поки що на шляху перебудови зроблено лише перші кроки.

Аналізуючи підсумки економічного і соціального розвитку Білої Церкви та Білоцерківського району, їхні здобутки і перспективи, кандидат у депутати спинився на кардинальних питаннях підвищення ефективності виробництва, зміцнення дисципліни і організованості, сміливішого впровадження передових форм і методів праці.

Особливу увагу було звернуто на необхідність підвищити престижність високоякісної роботи. Адже не секрет, що білоцерківські автомобільні шини, сільгоспмашини, взуття, трикотаж та деяка інша продукція поки що не відповідають зрослим вимогам. Нижча від реальних можливостей врожайність сільгоспкультур на полях Білоцерківського району, високою залишається собівартість сільськогосподарської продукції.

Промовець загострив увагу присутніх на тому, що місту виділяються великі кошти на спорудження житла, об’єктів соцкультпобуту і розвиток міського господарства, а достатніх сил для освоєння цих капіталовкладень немає. Отже, слід більше уваги приділити будівництву господарським способом, ширше залучати до цієї справи жителів міста.

Орденоносна Біла Церква і район мають великий економічний потенціал, досвідчені кадри, сказав на закінчення Г.І.Ревенко. Партійним, радянським, профспілковим і комсомольським органам слід повніше використати цей потенціал, організувати людей на великі справи. Для цього є всі умови.

Кандидат у депутати ще раз подякував учасникам зустрічі за виявлене довір’я.

Виборці дали своєму кандидату в депутати накази.

Київська правда, 1986 р., 17.10, № 243 (18725).