Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

ЛЕП-750 – у строю

Ровенська АЕС – підстанція Західно-Українська

В останні дні року поставлено під промислове навантаження високовольтну лінію електропередачі напругою 750 тисяч вольт. Вона призначена для передачі потужності з Ровенської атомної електростанції для електропостачання західних областей України, а також соціалістичних країн – членів РЕВ. Протяжність ЛЕП – 287.4 кілометра. Вона простягнулася від Кузнецовська до Ходорова на Львівщині. На цій відстані встановлено 762 опори-велети заввишки сорок метрів кожна.

Під час спорудження високовольтної лінії у будову вкладено 7600 кубометрів залізобетону, 12 тисяч тонн металоконструкцій тощо.

Будівництво лінії здійснемо за рік при нормативі 19 місяців. Цього успіху досягнуто завдяки самовідданій, героїчній праці колективів механізованих колон №№ 25, 34, 35, 62, 79 генпідрядного тресту «Південзахіделектромережбуд», а також колективу тресту «Кавказелектромережбуд» Міненерго СРСР. Чималу допомогу будівельникам подали підрозділи Міненерго УРСР.

Спорудження ЛЕП проходило в складних умовах. При будівництві широко застосовувались передові технологічні методи.

Встановлення опор в особливо складних умовах здійснювалося за допомогою вертольотів.

Трудовий успіх будівельники присвячують 70-річчю Великого Жовтня, 1986-й позначений для цих колективів ударною працею на багатьох важливих народногосподарських об’єктах. Активну участь взяли вони в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Зразки новаторства, творчості при спорудженні ЛЕП-750 показали бригади заслуженого будівельника Української РСР В.Святкіна, Г.Білоцького, Л.Алексеєва, Г.Падуна, А.Багрія, Ф.Барвинченка, Ф.Гнатюка, П.Лизогуба, К.Вінницького. Відзначилися і побратими, будівельники з Грузії – бригади К.Гугашвілі, І.Сопромадзе та інші.

Радянська Україна, 1986 р., 31.12, № 298 (19803).