Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Зустрічі на бородянській землі

Фото Олега Диканя

Минулої п’ятниці [30.05.1986 р.] група київських літераторів, очолювана першим секретарем правління Спілки письменників України Павлом Загребельним, побувала в Бородянському районі столичної області, в якому також розміщені трудівники окремих господарств Чорнобильського району, евакуйовані з тридцятикілометрової зони після аварії на АЕС. З ними і відбулася перша зустріч у колгоспі «Зоря».

Виступає заслужений артист УРСР…

Виступає заслужений артист УРСР бандурист Юрій Демчук

Голова правління А.К.Аксьонов, секретар парторганізації М.І.Сирота поінформували про будні колгоспників, їхні літні клопоти. Голова профкому радгоспу «Комсомолець Полісся» Чорнобильського району В.П.Войтенко, робітники і робітниці господарства розповіли про те, як щиросердно їх прийняли колгоспники, як допомагають, як підтримують їх і ділом, і добрим словом.

– Мене з трьома дітьми взяв у свою хату Федір Гордійович Боярчук, – вдячно говорить агрохімік радгоспу Марія Шарапа. – І ще дві сім’ї запросив, хоч довелось потіснити власну родину. Які гарні, чуйні і добрі радянські люди!

Київські літератори в колгоспі «Зоря»

Київські літератори в колгоспі «Зоря»

– Ми усі, – підкреслює працівниця радгоспу Галина Бубенщикова, – дуже хочемо зберегти свій колектив. Тож і тримаємося гурту. Чекаємо того часу, коли зможемо всім радгоспом повернутись на рідні землі.

Під час творчого вечора в…

Під час творчого вечора в бородянському Будинку культури

Письменники побували на фермі, розмовляли з тваринниками. А увечері в бородянському Будинку культури відбувся творчий вечір. Гостей із Києва привітала секретар Бородянського райкому партії Т.М.Угнівенко. З теплим словом до присутніх у залі бородянців і чорнобильців звернувся Павло Загребельний. Нові твори прочитали поети Михайло Сіренко, Микола Вінграновський, Любов Голота, Володимир Забаштанський, Микола Сом, публіцист Василь Большак, сатирик Євген Дудар. Заслужений артист УРСР бандурист Юрій Демчук виконав «Думу про В.І.Леніна», українські народні пісні «Там, де Ятрань круто в’ється», «Та й орав мужик край дороги».

Вечір пройшов змістовно й емоційно. Задоволеними залишились і господарі, і гості.

Вечірній Київ, 1986 р., 2.06, № 126 (12741).