Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Поїздка в Житомирську область

РАТАУ

4-5 вересня член Політбюро ЦК Компартії України, Голова Ради Міністрів УРСР О.П.Ляшко відвідав ряд районів Житомирської області. Він побував на промислових підприємствах, у колгоспах і радгоспах, ознайомився з ходом виконання завдань, поставлених 27 з’їздом партії, червневим (1986 р.) Пленумом ЦК КПРС [1].

В обкомі партії відбулась розмова з партійно-господарським активом області. Вказувалось на необхідність прискорити перебудову роботи в дусі вимог партії, підвищувати відповідальність кадрів, розвивати ініціативу, повсюдно зміцнювати дисципліну і порядок, підкреслювалась важливість старанної підготовки до зими, найсуворішої економії палива, електроенергії та інших ресурсів.

У виробничому деревообробному об’єднанні «Житомирдерев» Голова Ради Міністрів УРСР оглянув цехи, дільниці, технологічні лінії. В розмові з творцями меблів підкреслювалась необхідність підвищення ефективності виробництва, продуктивності праці, поліпшення якості всієї роботи. Відзначалась важливість вдосконалення господарського механізму, підготовки до переходу на самоокупність і самофінансування.

У Народицькому і Овруцькому районах О.П.Ляшко цікавився організацією радіаційного контролю навколишнього середовища, заходами щодо гарантування безпеки проживання населення в місцевості, прилеглій до зони Чорнобильської АЕС [2].

Під час зустрічей з керівниками, спеціалістами, трудівниками колгоспів «Більшовик» Андрушівського, імені Леніна Овруцького, імені Щорса Народицького, «Шлях до комунізму» Малинського районів та інших господарств йшла мова про шляхи інтенсифікації сільськогосподарського виробництва. Зверталась увага на важливість якісного збирання вирощеного врожаю, забезпечення його схоронності при транспортуванні і зберіганні.

Про вклад учених у розвиток агропромислового комплексу говорилось у розмові з співробітниками науково-дослідного інституту сільського господарства нечорноземної зони УРСР.

Разом з О.П.Ляшком у поїздці були перший секретар Житомирського обкому партії В.М.Кавун і перший заступник голови Житомирського облвиконкому, голова облагропрому А.С.Малиновський.

Радянська Україна, 1986 р., 7.09, № 205 (19710).

[1] Але не з ходом ліквідації катастрофи на ЧАЕС! Це питання – не для бананового керівництва.

[2] Оце вперше визнано, що в Житомирські області є радіація.