Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

14.06.1869 р. До завідуючого Київським центральним архівом К. А. Царевського

Его высокоблагородию, господину заведывающему Киевским центральным архивом Алексею Кирилловичу г. Царевскому

губернского секретаря Анатолия Патрикиевича Свидницкого

Докладная записка

В дополнение к прошению своему прилагая у сего аттестат о прежней службе своей за № 1254, вытребованный мною из г. Седльца, имею честь покорнейше просить Ваше высокоблагородие о приобщении его к делу об определении меня в должность помощника заведывающего Киевским центральным архивом.

В дополнение сие к аттестату имею честь присовокупить, что согласно № 31 сен[атских] ведомостей я, указом правительствующего сената от 10 апреля сего года за № 45, произведен в губернские секретари.

Анатолий Свидницкий


Примітки

Друкується вперше за автографом, що зберігається у Київському міському державному архіві, ф. 16, оп. 404, од. зб. 66, с. 40.

…к прошению своєму… – йдеться про заяву Свидницького на ім’я завідуючого Київським центральним архівом при місцевому університеті від 28 травня 1869 р.

…о приобщении его к делу об определении меня в должность… – Як видно із справи «Про зміни в особовому складі Київського центрального архіву» (Київський міський державний архів, ф. 16, оп. 404, од. зб. 66), 14 червня 1869 р. Царевський представив у правління Київського університету службовий формуляр Свидницького із проханням затвердити його на посаду штатного помічника завідуючого архівом з 12 червня 1869 р. Після відповідного клопотання ректора попечитель Київського учбового округу листом від 24 червня 1869 р. погодився на зайняття вакантної посади Свидницьким.

Подається за виданням: Свидницький А. Роман. Оповідання. Нариси. – К.: Наукова думка, 1985 р., с. 527 – 528.