Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

«Прошу прийняти внесок»

Кирило Касаткін

Рахунок № 904

Такими словами починаються багато заяв з проханням переказати гроші у фонд ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Ми мешкаємо в Республіканському будинку ветеранів сцени – від імені ветеранів-акторів пише нам Лідія Петрівна Шеремет. – На загальних зборах одностайно вирішили переказати на рахунок № 904 свою місячну пенсію, а обслуговуючий персонал – одноденний заробіток».

Валентина Петрівна Єрмолова, доглядач будинку ЖЕК-1104, в своєму листі говорить про те, що її сім’я, як і всі радянські люди, захоплюється героїзмом і самовідданістю людей, що ступили в вогонь і зараз працюють на ліквідації наслідків аварії. «Те, що сталося, кожна радянська людина сприйняла як лихо у власному домі, – пише вона. – І я не можу залишатися осторонь. Тому звернулася в бухгалтерію свого ЖЕКу з проханням переказати мою тринадцяту зарплату [1] на рахунок № 904».

Номер цього рахунку знає кожен. Щодня на нього надходять гроші з усіх куточків країни. Одноденний заробіток переказав на рахунок № 904 колектив комбінату «Хімволокно». А сортувальниця підприємства Людмила Миколаївна Фролова відпрацювала понад завдання три дні і гроші переказала у фонд ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Один карбованець, тисяча, або оцих двісті карбованців від Григорія Єпифановича Смирнова – справа ж не в сумі. Значно важливіше єдине поривання, в якому радянські люди демонструють істинний патріотизм.

Вечірній Київ, 1986 р., 16.06, № 138 (12753).

[1] Тринадцятою зарплатою в совєтському просторіччі звалася премія за рік роботи.