Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

А.Хаммер і Р.Гейл – на Київщині

РАТАУ

23 липня з метою ознайомлення в Київ прибули американський підприємець, відомий громадський діяч Арманд Хаммер і визначний спеціаліст з радіологічної медицини професор Каліфорнійського університету Роберт Гейл. Вони побували в 14-й міській клінічній лікарні імені Жовтневої революції. Гостей ознайомили з історією цього багатопрофільного лікувального закладу, розрахованого на 1250 ліжок. Найстаріша в республіці лікарня переживає період оновлення – проводиться реконструкція корпусів, розширення відділень, оснащення їх найновішою технікою та обладнанням.

Головний лікар К.С.Паламарчук, завідуюча відділенням М.А.Горкун, інші співробітники розповіли про те, що колектив лікарні взяв активну участь у поданні медичної допомоги потерпілим під час аварії на Чорнобильській АЕС. Усі, хто пройшов тут обстеження і курс лікування, здорові [1]. За їх станом здійснюється постійний лікарський нагляд, проводиться диспансеризація.

Гості з США ознайомилися з експозицією Музею медицини УРСР. У другій половині дня у супроводі міністра охорони здоров’я УРСР А.Ю.Романенка вони оглянули з вертольота район Чорнобильської АЕС і пошкоджений реактор.

Того ж дня А.Хаммер відбув на батьківщину.

Київська правда, 1986 р., 25.07, № 173 (18655).

[1] Окрім О.Лелеченка, який помер, але саме через це він в рахубу не йде.