Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

За покликом серця

Текст і фото Л.Добровольського

На рахунок № 904

Прояв дружби досить важко перевести на матеріальні цінності. Тим більше, коли він йде від самого серця. Вже сам факт цього прояву неоціненний.

Керівник групи Орландо Монет

Керівник групи Орландо Монет

Група спеціалістів-геологів з Республіки Куба, які прибули до Радянського Союзу на навчання на місячних курсах при Київському філіалі Інституту підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів Міністерства геології СРСР, вирішила в день, вільний від занять, провести суботник, присвячений Дню національного повстання на Кубі – штурму казарми Монкада, який буде святкуватися 26 липня. Зароблені кошти вони вирішили перерахувати у фонд ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

О дев’ятій ранку вся група кубинських геологів разом з працівниками інституту прибула на поле овочевої бригади № 2 радгоспу «Бориспільський».

Перший ящик помідорів, зібраних Хорсе…

Перший ящик помідорів, зібраних Хорсе Санчес і Ласаро Санчес-Бермудес

– Технологія вибирання помідорів нам знайома, – підійшов до бригадира К.І.Глушенко після короткого знайомства керівник групи Орландо Монет. – Так що зайве пояснювати.

Дійсно, за цей день кубинські друзі зібрали більше трьохсот ящиків соковитих томатів, які було відправлено у торговельну мережу Подільського району столиці України.

Кубинські геологи на плантації

Кубинські геологи на плантації

Коли через перекладача – викладача іспанської мови Київського педагогічного інституту іноземних мов Ж.Д.Садовську, я поцікавився, хто ж став ініціатором проведення суботника, Орландо Монет мелодійною іспанською мовою відповів, що когось персонально визначити важко, це – веління совісті, сердець. Хоч кошти, перечислені групою на рахунок 904, сказав він, у порівнянні з сумою, яка надійшла від радянських громадян, незначні, проте приємно усвідомити, що у справу ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС вони внесли і свою частку.

Київська правда, 1986 р., 25.07, № 173 (18655).