Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Будні Чорнобиля

Розповіді про мужність і героїзм

Більш як три місяці триває боротьба по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У наступі на реактор взяли участь люди різних професій з усіх областей України, з багатьох республік нашої багатонаціональної Вітчизни.

Шахтарі з Павлограда

Шахтарі з Павлограда.

Кого тільки тепер не зустрінеш в Чорнобилі, у зоні аварії електростанції – воїнів і енергетиків, учених і медиків, будівельників і транспортників, зв’язківців і комунальників. Ці усміхнені молоді люди, яких ви бачите на фото, шахтарі із Павлограда Дніпропетровської області – Олександр Констянтинов, Валерій Безін, Дмитро Воскреса та Павло Гончар. Вони працюють в об’єднанні «Павлоградвугілля». 16 кращих з кращих працівників цього об’єднання 12 днів трудилися в Прип’яті на атомній електростанції. Трудилися відмінно. На 200 і більше процентів виконували доведені завдання.

Будівництво моста на дорозі Зелений…

Будівництво моста на дорозі Зелений Мис – Чорнобиль.

Зрештою, так, як шахтарі, трудяться всі, хто приїжджає в Чорнобиль для участі в боротьбі по ліквідації наслідків аварії. Робота ця нелегка. Місцеві партійні і радянські органи дбають про те, щоб створити всі необхідні умови для відпочинку трудівників. Працюють їдальні, баня [1], Будинок культури, кінотеатр «Україна», райвузол зв’язку.

Асфальтування нової дороги із Зеленого…

Асфальтування нової дороги із Зеленого Мису у Чорнобиль.

А на двох інших фото ви бачите прокладання нової дороги із Зеленого Мису у Чорнобиль.

Кінооператори Московської центральної…

Кінооператори Московської центральної студії документальних фільмів.

Кожного, хто нині працює в Прип’яті, Чорнобилі, можна назвати справжніми патріотами. Про трудові героїчні будні Чорнобиля працівники Московської центральної студії документальних фільмів – кінооператори К.К.Дурнов, В.В.Фроленко та звукооператор М.М.Гапеєв знімають кінокартину. Фото Д.Злобінського.

Київська правда, 1986 р., 10.08, № 186 (18669).

[1] Сиріч лазня.