Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Відвідання районів Київської області

Серед будівельних колективів, що споруджують у Київській області житло для потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній станції, широко розгорнуто соціалістичне змагання за здачу об’єктів достроково і з високою якістю. Член Політбюро ЦК Компартії України, голова Української республіканської ради профспілок В.О.Сологуб відвідав ряд сіл Вишгородського і Баришівського районів, де ведеться будівництво житла для евакуйованих із зони Чорнобильської АЕС.

У Вишгородському районі, розмовляючи з будівельниками, бійцями студентських загонів із Миколаївщини, В.О.Сологуб цікавився вирішенням питань матеріально-технічного забезпечення будівництва, умовами праці робітників. У ряді випадків було звернено увагу на низьку якість робіт [1].

На Вишгородському заводі залізобетонних виробів тресту «Південатоменергобуд» відбулася зустріч з робітниками, інженерно-технічними працівниками підприємства, які беруть безпосередню участь у виконанні замовлень Чорнобильської АЕС. Широко обговорювалися питання побутового, торговельного, медичного обслуговування, нормування й оплати праці робітників.

У Баришівському районі відбулися розмови В.О.Сологуба з будівельниками із Донецької та Дніпропетровської областей, котрі завершують будівництво житла, з мешканцями ряду сіл Чорнобильського району, які вже переселилися у впорядковані садиби. В.О.Сологуб цікавився участю профспілкових комітетів господарств у розподілі житла, влаштуванні переселенців, поданні їм допомоги на придбання товарів першої необхідності, в забезпеченні роботою за фахом, станом культурного обслуговування населення.

В.О.Сологуб оглянув також ряд соціально-культурних об’єктів району, ознайомився з підготовкою підприємств та організацій до зими, з ходом сільськогосподарських робіт.

У поїздці по області В.О.Сологуба супроводив голова Київської обласної ради профспілок М.І.Шевель.

Київська правда, 1986 р., 29.08, № 201 (18683).

[1] Оскільки це не парадний рапорт, то можна відмічати недоліки. Під час здачі об’єктів про ніяки недоліки в СССР не говориться.