Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Хліб київської ниви

Київ, 20. (РАТАУ). Продаж хліба державі завершили трудівники сільського господарства Київської області. В засіки відвантажено понад 550 тисяч тонн зерна, що більше від плану.

Трудовий успіх – результат зрослої майстерності хліборобів, творчої активності спеціалістів. Вирощений господарствами області добрий урожай на значних площах – свідчення великих можливостей інтенсивної технології. Наприклад, у колгоспі «Нове життя» Тетіївського району з кожного з 300 гектарів намолотили по 63.7 центнера озимої пшениці. А 77 колгоспів, радгоспів і держгоспів перевершили 50-центнерний рубіж – торік такого показника досягли лише шість господарств. Загальна прибавка валового збору озимої пшениці за рахунок інтенсивної технології становить 292 тисячі тонн при завданні 280 тисяч тонн.

Вирощений по-новому хліб і за якістю кращий. Хлібороби вперше доставили на приймальні пункти близько 66 тисяч тонн пшениці цінних сортів, що становить майже чверть обсягу продажу цієї культури.

Значними є досягнення також кукурудзоводів, які застосували прогресивні методи вирощування зернофуражного злака. Найбільший вклад у реалізацію планів першого року п’ятирічки внесли трудівники сіл Білоцерківського, Васильківського і Рокитнянського районів.

Землероби області прагнуть закріпити досягнуте, одержати високий урожай у наступному році. У строк посіяно озимі, триває оранка зябу.

Радянська Україна, 1986 р., 21.10, № 241 (19746); Известия, 1986 г., 21.10, № 294 (21736).

В “Известиях” – той самий текст у скороченню і за підписом ТАСС. Про радіоактивність зібраного збіжжя не говориться. Це не тема для переможного рапорту.