Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

На рахунок № 904

Я.Пономаренко. м.Сочі

Літній курортний сезон в Сочі почався. Місто-здравниця розкриває свої привітні обійми назустріч відпочиваючим. Особливо тепло приймав воно на відпочинок жителів Чорнобиля, Київської, Гомельської областей. Для матерів з дітьми з цих місцевостей виділено 2145 путівок. Вони вже поселилися в курортному містечку об’єднання пансіонатів «Адлер». У просторих, добре обладнаних корпусах все зроблено для того, щоб їм якнайкраще відпочивалося.

Сочинці всім серцем сприйняли горе чорнобильців. Сход громадян села Прогрес Хостинського району ухвалив переказати у фонд допомоги потерпілим 1000 карбованців і на період літніх канікул надати безплатне житло 50 батькам з дітьми з районів, що потерпіли від аварії на АЕС. Цей добрий почин підхопили всі села Хостинського, Адлерського і Лазаревського районів: тепер понад тисячу дітей з батьками зможуть приїхати і розміститися в мальовничих місцях для відпочинку.

Крім того, на спеціальний рахунок № 904 у сочинський Держбанк щодня надходять значні суми від населення. Так, від колективу Лазаревського санаторію «Тихий Дон» надійшло 2410 карбованців. Робітники і службовці тресту «Сочіопорядбуд» внесли премію, присуджену тресту за підсумками Всесоюзного соціалістичного змагання. І ще: всі наші діти вносять свій, хай невеликий внесок у спільну справу: переказують на рахунок № 904 кошти за зібраний металобрухт, макулатуру. Вони організували виставку-продаж своїх робіт, кулінарних виробів і всю виручку теж віддали у фонд людської дружби і доброти.

І так повсюди. От і цими днями в ощадкасу Лазаревського подзвонила 83-річна пенсіонерка М.Прокоф’єва і попросила переказати у фонд допомоги чорнобильцям 500 карбованців її заощаджень. При цьому вона сказала:

– Хоч які б знегоди випадали на долю наших людей, ми завжди допомагаємо один одному.

Радянська Україна, 1986 р., 10.06, № 131 (19636).