Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Буде 500 новосіль

О.Соколов, І.Федченко

Невеликі, тихі поліські села Здвижівка й Небрат, що в Бородянському районі, за якихось три місяці з лишком зростуть приблизно удвічі. Адже в кожному з них до кінця вересня буде споруджено по 250 затишних будиночків з садибами, допоміжними господарськими будівлями. І в кожному з них оселиться сім’я сільських трударів, що переїхали на Бородянщину з населених пунктів тридцятикілометрової зони Чорнобильської АЕС.

Хто ж спорудить ці будівлі, а також дороги, інші комунікації, необхідні для нормального життя переселенців? Колективи майже сорока будівельних, ремонтних і спеціалізованих монтажних організацій нашого міста. Трудівники їх, як свою кровну справу, сприйняли заходи по ліквідацїї наслідків аварії на АЕС. Вони провели суботники, і зароблені за них гроші перевели на рахунок № 904, виконали великі обсяги складних робіт на об’єктах і територіях в тридцятикілометровій зоні. І тепер з ентузіазмом приступили до виконання нового важливого завдання. На зборах, нарадах розробляються чіткі плани робіт, приймають додаткові зобов’язання по наданню допомоги переселенцям.

Які ж це колективи? Генпідрядчиком цього будівництва став комбінат «Київпромбуд». Головний забудовник у Здвиживці – трест № 1, у Небраті – трест № 3 цього комбінату. Великі частки робіт взяли на себе управління «Київрембуд», трести «Київжитлорембудмонтаж», «Укрторгбуд», «Укрхімбуд», «Київшляхбуд-1», «Електромонтаж-1», «Сантехмонтаж-1», підрозділи об’єднань «Хімволокно», «Комуніст» та десятки інших. Активну участь в роботах візьмуть київські студентські будівельні загони.

Координує роботи міський штаб, всемірну допомогу будовам подають партійні, радянські, профспілкові, комсомольські органи.

Активно розпочались підготовчі роботи. Устатковується побутове містечко – на основі колишнього піонертабору біля села Пилиповичі, де будівельники відпочиватимуть, харчуватимуться. Готуються майданчики, прокладаються шляхи, завозяться будматеріали. Перед будівельниками поставлено завдання: вже в цьому місяці звести перші п’ятдесят будиночків, а потім щомісяця забудовувати по 150 садиб і до 1 жовтня повністю справитися з програмою робіт.

Прапор комунізму, 1986 р., 24.06, № 149 (2545).