Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Сцена – лісова галявина

Ігор Чабан, голова профкому

Ми з вами, чорнобильці

Макарівський район на Київщині має давні дружні зв’язки з колективам Державного духового оркестру УРСР під керуванням народного артиста УРСР Василя Охріменка. Оркестр неодноразово виступав перед трудівниками району. І ось нещодавно знову виступив із шефським концертом перед мешканцями села Липівка.

Під час концерту

Під час концерту. Фото Євгена Пухленка

Після концерту голова колгоспу «Прогрес» Валентин Михайлович Рубан сказав:

– Нам завжди приносять радість зустрічі з артистами, а тепер, коли населення села помітно збільшилося за рахунок евакуйованих із 30-кілометрової зони АЕС, коли йдуть напружені польові роботи, дуже важливо, що слова про культурне шефство над селом втілюються у конкретні діла.

Для колективу оркестру це не перший виступ перед тими, хто зіткнувся з лихом. Ще на початку травня колектив виступив в АТП-11168. Водії цього підприємства з перших днів і до сьогодні в повному розумінні слова мужньо виконують свій обов’язок. Як у далекий воєнний час, якому й було присвячено наш концерт, сценою оркестрові послужив невеликий майданчик, а глядацьким залом – бокс, де стояли вантажні автомобілі.

І лунала музика. Пісні воєнних років виконав заслужений артист УРСР Володимир Оберенко. Оркестр грав твори Хачатуряна, Зубкова, Серебряникова, а закінчилась програма нестаріючим маршем «Прощання слов’янки».

Запам’ятався й ще один концерт. Цього разу в Поліському районі. Знову, як і в травневі дні, оркестр виступав перед тими, хто щойно повернувся з 30-кілометрової зони, перед воїнами, що проводили дезактивацію населених пунктів.

А сценою для виступу оркестру стала лісова галявина. Така вже специфіка нашої роботи: для духового оркестру нема поганих залів, є лише глядач, який радий зустрічі з духовою імузикою у філармонії, в парку, в полі, в заводському цеху, а коли треба, то й на лісовій галявині.

Але не лише шефською роботою бере участь у всенародній справі Державний духовий оркестр УРСР. На відкритих партійних зборах колектив одноголосно ухвалив: гроші за один концерт переказати у фонд допомоги Чорнобилю.

Вечірній Київ, 24.06.1986 р., № 145 (12760).