Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

На контролі – умови праці і побуту

У Чорнобилі відбулося виїзне засідання президії Київської обласної ради профспілок. На ньому було заслухано звіт об’єднаного профспілкового комітету і адміністрації управління будівництва Чорнобильської АЕС про роботу по контролю за створенням безпечних умов праці та побутових умов для будівельників. В ньому взяли участь і виступили другий секретар Прип’ятського міськкому Компартії України В.О.Веселовський, начальник управління будівництва Чорнобильської АЕС В.Т.Гора. На засідання президії були також запрошені представники профспілкового комітету і адміністрації Чорнобильської АЕС.

Відзначалося, що з вини профкому і адміністрації управління будівництва ЧАЕС в цих питаннях є значні упущення, не завжди для працюючих створюються належні умови праці і побуту. У прийнятій постанові президія облпрофради звернула увагу голови об’єднаного профспілкового комітету управління будівництва ЧАЕС В.Ф.Курінного, заступників начальника управління будівництва ЧАЕС Г.І.Бацули і М.П.Похмурка на недоліки в забезпеченні нормальних умов праці і побуту будівельників і зажадала негайного їх усунення. Вирішено встановити дійовий контроль за станом справ у робітничих гуртожитках, на підприємствах сфери послуг, притягувати до суворої відповідальності осіб, які халатно ставляться до запитів і потреб трудящих, порушують правила радянської торгівлі.

Звернуто увагу обкому профспілки робітників електростанцій і електротехнічної промисловості (голова В.М.Водолазов) на необхідність посилити організаторську роботу серед профспілкового активу, спрямовану на створення безпечних умов праці і розв’язання побутових проблем.

Затверджено спільні заходи обкому профспілки робітників електростанцій і електротехнічної промисловості, об’єднаного профспілкового комітету та адміністрації управління будівництва Чорнобильської АЕС по підготовці до роботи в осінньо-зимовий період.

Київська правда, 1986 р., 26.07, № 174 (18656).