Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Широким фронтом

І.Гай

Київські будівельники прискорюють темпи спорудження садиб для сімей з Чорнобильського району

На околиці поліського села Здвижівка, що в Бородянському районі, – широка панорама будівництва. Одна за одною приїздять сюди автомашини з віконними й дверними блоками, кроквами, брусами, дошками, цеглою, залізобетоном і бетоном… І вже вишикувалися шеренги акуратних житлових будинків з господарськими будівлями біля них. По суті будується нове велике село, в якому житимуть сім’ї переселенців із зони Чорнобильської АЕС.

Будівельники С.Д.Черняк, А.І.Ткаченко,…

Будівельники С.Д.Черняк, А.І.Ткаченко, А.А.Безуглий (бригадир) і В.В.Довбенко

На великій території, де буде 250 сільських садиб, генпідрядником – ордена Леніна будівельно-монтажний трест № 1 комбінату «Київпромбуд». Він має дбати і про чіткість всієї забудови, і про злагодженість дій цілого ряду субпідрядних спеціалізованих підрозділів – електромонтажників, сантехніків, опоряджувальників, шляховиків, механізаторів та інших, і про успішну роботу на 40 майбутніх садибах, де котеджі, сараї, льохи будуються руками спеціалістів самого тресту.

Ця велика будівельно-монтажна організація спеціалізована на спорудженні великих виробничих корпусів і потужностей. Найпоширеніші робітничі спеціальності в її колективі – монтажники залізобетонних і металевих конструкцій і електрозварники. Майже всі великі виробничі корпуси першорядних київських заводів і комбінатів зведено їхніми руками. А тут об’єкти порівняно невеликі, основні роботи – мурування та теслярські. Та вже з перших днів трудівники з БМУ-11, інших управлінь, які добровільно визвалися працювати на сільській будові, показали, що вони – майстри на всі руки, справжні умільці. Швидко закладають фундамент, вправно мурують стіни й перегородки, ставлять двері й віконні коробки, крокви, накривають дахи. Не позичати уміння й штукатурникам та малярам з БМУ-15.

Ударно працює на опорядженні будинків…

Ударно працює на опорядженні будинків умілий штукатур комсомолка Таня Степанчук

Добре, з випередженням строків працюють і субпідрядчики. Достроково проклав шляхи «Київпідземшляхбуд-1», ударно трудяться монтажники водопроводу із КСУ-533 «Сантехмонтажу-1», електрики із КСУ-421 «Електромонтажу-1». Широким фронтом розгорнули роботи бригади тресту «Південзахідтрансбуд» – вони, як і генпідрядчики, забудовують 40 садиб. Прискорюють темпи будівельні підрозділи об’єднань авіаційного, імені Артема, інших підприємств.

– На сьогодні, – говорить керуючий трестом № 1 «Київпромбуду» Г.Д.Малишевський – на будівництві в Здвижівці виконано приблизно три чверті усього обсягу робіт. Хоч попереду ще дуже досить-такі копіткі роботи, але вже ясно, що ми своє зобов’язання – повністю забудувати всі садиби до 1 вересня – виконаємо. Чимало будиночків будуть готовими вже до 1 серпня.

Завершуються роботи на спорудженні ще…

Завершуються роботи на спорудженні ще одного котеджа в Здвижівці. Фото М.Чкана

Отже, будуть у Здвижівці дострокові новосілля. Про це дбають, над цим напружено трудяться київські будівельники.

Серед заспівувачів змагання на будівництві у Здвижівці – комплексна бригада орденоносця А.А.Безуглого з БМУ-11 тресту № 1.

Прапор комунізму, 1986 р., 30.07, № 178 (2574).