Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Зустрічі з трудівниками Київщини

РАТАУ

14 серпня член Політбюро ЦК Компартії України, Голова Президії Верховної Ради УРСР В.С.Шевченко побувала в Баришівському і Яготинському районах Київської області. В.С.Шевченко ознайомилася з ходом будівництва житла, шкіл, об’єктів соціально-культурного призначення для населення, евакуйованого з чорнобильської зони.

У селах Лук’янівка, Лукаші, Ярешки – Баришівського, Пасківщина, Право Жовтня, Стара Оржиця, селищі Згурівка Яготинського району відбулися розмови з будівельниками із Запорізької, Полтавської, Сумської, Чернігівської областей, міст Дніпропетровська і Кривого Рога. Зверталась увага на необхідність своєчасного і якісного завершення будівельних робіт, комплексного вирішення соціальних питань [1].

Відбулася зустріч з жителями села Машеве Чорнобильського району, для яких дніпропетровські будівельники спорудили сучасні, впорядковані садиби. Новосели висловили вдячність партії і державі за піклування про них. Мова йшла про те, що на новому місці слід швидше налагоджувати нормальне життя, подбати про працевлаштування людей, вирішення всіх побутових питань, організувати і розгорнути роботу вуличних і квартальних комітетів, інших органів громадської самодіяльності.

Під час перебування в області В.С.Шевченко цікавилась тим, як йде підготовка шкіл до нового навчального року. Вказувалось на важливість прискорення робіт по ремонту і обладнанню шкільних приміщень, забезпеченню дітей підручниками, укомплектуванню шкіл педагогічними кадрами, а також належної організації харчування учнів.

Голова Президії Верховної Ради УРСР ознайомилася з організацією торговельного, побутового, медичного обслуговування населення, постановкою культурної і спортивно-масової роботи. Відзначалося, що тепер треба максимально використовувати всі можливості для успішного проведення збирання врожаю, нарощування обсягів закупок лишків сільгосппродуктів в особистих підсобних господарствах громадян, всестороиньої підготовки до зими. Розв’язанню цих завдань повинні приділяти більш пильну увагу місцеві Ради, господарські органи.

В.С.Шевченко зустрілася з керівниками виконкомів районних, міських, селищних і сільських Рад. Обговорено практичні заходи по дальшому підвищенню ролі і посиленню відповідальності Рад народних депутатів за прискорення соціально-економічного розвитку в світлі недавно прийнятої постанови ЦК КПРС, Президії Верховної Ради СРСР і Ради Міністрів СРСР.

У поїздці по області разом з В.С.Шевченко були голова Київського облвиконкому І.С.Плющ, керівники Баришівського і Яготинського районів.

Радянська Україна, 1986 р., 16.08, № 186 (19691).

[1] Отже, попри переможні рапорти, всього цього не було або було недостатньо.