Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Новини 2003 р.

27.12.2003 р. Віддано до друку "Сугдейский сборник"

Ще в 1837 році Петро Кеппен випустив свій "Крымский сборник", якого й досі не минає жоден дослідник історії Криму. І от не минуло й 167 (ста шестидесяти семи) років, як ця робота знайшла продовження у вигляді "Сугдейского сборника".

Більше інформації…

20.12.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Нові надходження (507 записів).

13.12.2003 р. Нова книга в розділі "Студії Мисленого древа"

Завдяки люб’язності редакції збірника "Культурна спадщина Києва" ми маємо змогу надати читачам сайту повний текст цього збірника, який містить найновіші дослідження пам’яток столиці України. Нагадуємо, що в розділі "Студії Мисленого древа" ми готові безкоштовно розмістити також інші книги, серії наукових праць та історичні документи – аби вони відповідали загальному напрямку нашого сайту : "Гуманітарна освіта і наука для України".

Більше інформації…

6.12.2003 р. Нашому сайту – один рік

Сайт "Мисленого древа" був відкритий рівно рік тому – 6 грудня 2002 року. У січні 2004 року ми опублікуємо підсумки роботи сайту за 2003 рік.

29.11.2003 р. Нова книга в розділі "Студії Мисленого древа"

Завдяки люб’язності Анатолія Пивовара ми маємо змогу надати читачам сайту повний текст його книги "Поселення задніпрських місць до утворення Нової Сербії в документах середини ХVІІІ століття". Маса даних з соціального та економічного життя, демографії, топонімії, церковної історії. Вичерпні описи землеволодінь та списки жителів краю. Нагадуємо, що в розділі "Студії Мисленого древа" ми готові безкоштовно розмістити також інші книги, серії наукових праць та історичні документи – аби вони відповідали загальному напрямку нашого сайту : "Гуманітарна освіта і наука для України".

Більше інформації…

15.11.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Металлические изделия Гордиевского могильника и проблемы культурогенеза на Правобережной Украине во II тыс. до Р.Х.".

Повний текст…

8.11.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Додано :

  • в покажчику авторів – роботи Івана Франка;
  • в географічному покажчику – літературу про Полтаву;
  • в покажчику діячів – літературу про Василя Капніста (на прохання трудящих, які через різні пошукові системи запитують про нього).

1.11.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Высокомышьяковая бронза Калмыкии и прилегающих регионов в контексте средней бронзы юга восточной Европы и северного Кавказа".

Повний текст…

25.10.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Нові надходження (507 записів).

18.10.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Бронзоливарні майстерні північного Причорномор’я архаїчного часу".

Повний текст…

29.09.2003 р. Змінено (поліпшено ?) дизайн сайту

Farewell to frames, як кажуть у Нью-Йорку.

21.09.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Нові надходження (502 записи).

6.09.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Технологія виготовлення салтівських шабель".

Повний текст…

23.08.2003 р. Нові матеріали про "Слово о полку Ігоревім"

Подаємо три довідки зі "Словаря книжников и книжности древней Руси".

Більше інформації…

9.08.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Додано :

26.07.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Технологія виготовлення залізної зброї з ранньосередньовічного могильника на річці Дюрсо біля Новоросійська".

Повний текст…

19.07.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Нових надходжень наразі нема, зате додано :

  • в систематичному покажчику – Кримське ханство. Понад 1800 записів – це перша в світі і найліпша (бо інших нема) історична бібліографія цього ханства.

12.07.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "До геолого-петрографічних критеріїв ідентифікації карбонатних порід в античній археології".

Повний текст…

5.07.2003 р. Новий компакт-диск "Мисленого древа"

"Архітектура України у фотографіях Миколи Жарких" – каталог персонального фотоархіву. Унікальна за кількістю і якістю колекція фотографій – понад п’ятнадцять тисяч – розміщена на одному диску. Заодно – це прекрасний приклад використання програми "Мислене древо" для опису архівних матеріалів.

Більше інформації…

27.06.2003 р. Нова книга в розділі "Студії Мисленого древа"

"Славута і Славутчина : минуле і сучасне". Цей збірник наукових праць ми розміщуємо завдяки люб’язності головного редактора збірника пана Владислава Берковського, який надав нам макет для веб-публікації. Нагадуємо, що в розділі "Студії Мисленого древа" ми готові безкоштовно розмістити також інші книги та серії наукових праць – аби вони відповідали загальному напрямку нашого сайту : "Гуманітарна освіта і наука для України".

Більше інформації…

20.06.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Строительные растворы из архитектурных памятников южной Руси".

Повний текст…

12.06.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Окрім нових надходжень, додано :

9.06.2003 р. Наш сайт відвідав 1000-й гість

8.06.2003 р. Новий переклад "Слова о полку Ігоревім"

Додано переклад на російську мову, виконаний Миколою Риленковим.

Більше інформації…

30.05.2003 р. Новий компакт-диск "Мисленого древа"

На замовлення В.Вечерського ми виготовили базу даних "Втрачені об’єкти архітектурної спадщини України", яка є поліпшеним аналогом одноіменної книги, виданої в 2002 р.

Більше інформації…

23.05.2003 р. "Сугдея, Сурож, Солдайя в истории и культуре Руси-Украины" – віднині повні тексти у вебі

Завдяки люб’язності редакції збірника, ми маємо змогу надати читачам повні тексти тез доповідей конференції, яка проходила в Судаку у вересні 2002 р.

Більше інформації…

16.05.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Техніко-технологічні особливості залізного інвентаря роданівської культури".

Повний текст…

9.05.2003 р. Поповнення веб-бібліографії старої України

Окрім нових надходжень, додано :

2.05.2003 р. Новий переклад "Слова о полку Ігоревім"

Додано переклад на українську мову, виконаний Максимом Рильським.

Більше інформації…

25.04.2003 р. "Бібліографія старої України" – віднині у Вебі

В розділі "Студії Мисленого древа" відкрито доступ до нового проекту – "Web-бібліографія старої України 1240 – 1800 рр."

Більше інформації…

18.04.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Досвід наповнення бази даних Державного реєстру національного культурного надбання".

Повний текст…

10.04.2003 р. Удосконалення сайту

Для більшої зручності користування колекція посилань розбита на тематичні сторінки. З’явилась рубрика "Нові надходження до колекції посилань".

Більше інформації…

3.04.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Аналіз методики дослідження творів мистецтва".

Повний текст…

28.03.2003 р. Контекстна допомога "Мисленого древа" – віднині в онлайні

Для тих відвідувачів нашого сайту, хто хоче детально дізнатись про можливості програми "Мислене древо", не завантажуючи дистрибутиву. Повний путівник по командах, меню та діалогах програми.

Більше інформації…

21.03.2003 р. Новий переклад "Слова о полку Ігоревім"

Додано переклад на білоруську мову, виконаний Янкою Купалою (тобто він є новим не за часом виконання, а за часом додання на сайт). Далебі, це найліпший з перекладів на сучасні мови – переконайтесь самі.

Більше інформації…

17.03.2003 р. На сайті з’явився шлях у дереві документів

Для полегшення орієнтації в дереві документів сайту у заголовочний фрейм додано шлях по дереву.

14.03.2003 р. Нова стаття в "Археометрії"

Нова стаття в веб-альманасі "Археометрія та охорона історико-культурної спадщини" – "Состав металла изделий гапоновского клада "древностей антов".

Повний текст…

7.03.2003 р. Новий веб-альманах – " Археометрія та охорона історико-культурної спадщини"

В розділі "Студії Мисленого древа" розміщено першу статтю веб-альманаху Інституту пам’яткоохоронних досліджень. Цей альманах є продовженням одноіменного друкованого видання.

Більше інформації…

28.02.2003 р. Новий розділ сайту – "Студії Мисленого древа"

В цьому розділі будуть розміщуватись наукові праці, які відповідають загальному напрямку сайту – гуманітарна наука і освіта в Україні. Ми почали формування цього розділу з розміщення серії "Балтійсько-понтійські студії" – спільного українсько-польського видання з археології доби енеоліту та бронзи.

Більше інформації…

20.02.2003 р. Випробування "Мисленого древа" версії 2.3

Ми приступили до фінального тестування нової версії "Мисленого древа". Після тестування ми передбачаємо провести її пробну експлуатацію, а потім вона буде запропонована до широкого впровадження.

Більше інформації…

14.02.2003 р. Нова програма MDShell

На сторінці "Завантаження дистрибутиву" додано можливість завантаження програми MDShell – універсальної оболонки компакт-дисків від "Мисленого древа". Всі наші диски використовують цю оболонку, і ви можете скористатись нею для своїх дисків. Подробиці – в статті "Публікація бази "Мисленого древа" на компакт-диску".

Завантаження…

7.02.2003 р. Нова стаття : Публікація бази "Мисленого древа" на компакт-диску

В розділ "Поради користувачам Мисленого древа" додано нову статтю, присвячену прийомам публікації баз даних "Мисленого древа".

Повний текст…

31.01.2003 р. Нова стаття : "Мислене древо" як фотокаталог

В розділ "Поради користувачам Мисленого древа" додано нову статтю, присвячену роботі з масивами зображень.

Повний текст…

24.01.2003 р. Сайт переведено в режим постійної експлуатації

18.01.2003 р. Відкрито новий розділ сайту "Поради користувачам Мисленого древа"

Цей розділ містить статті, які мають допомогти користувачам опанувати неочевидні можливості "Мисленого древа".

Більше інформації…

1.01.2003 р. Наступив новий рік, а також вийшла книга "История европейской культуры"

Це навчальний посібник з хрестоматією філософських творів, на основі курсу Міжнародної академії управління персоналом.

Більше інформації…