Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Рядки з листів

Відгукнулися на біду

Робітники підприємств обласного об’єднання хлібопекарської промисловості вирішили переказати у фонд допомоги сім’ям, евакуйованим у зв’язку з аварією на Чорнобильській АЕС, свою премію – 13 тисяч 700 карбованців, якої вони удостоєні за першість у республіканському соціалістичному змаганні серед споріднених колективів Міністерства хлібопродуктів УРСР.

Цей благородний приклад підтримали багато трудових колективів Волині. Кожен із них виявив бажання відпрацювати у фонд ліквідації наслідків аварії. Надходять одноденні заробітки від робітників, колгоспників і службовців. Зростає число й індивідуальних вкладників.

М.Юхта.

Людська доброта

Людську доброту і гаряче співчуття на біль людей Чорнобиля проявили ветерани війни і праці та обслуговуючий персонал нашого Харківського будинку-інтернату. Щоб допомогти швидше ліквідувати наслідки аварії, ми зібріли з своїх особистих заощаджень 5186 карбованціз. І ще провели суботник: своїми рукам склеїли велику кількість красивих коробок для харківських кондитерів, що збільшило допомогу ще на 900 карбованців.

М.Невмержицький, учасник Вітчизняної війни, м.Харків.

Премію – у фонд допомоги

Приємну звістку одержали недавно в Сумах: рішенням колегії Міністерства фінансів СРСР і президії ЦК профспілки працівників держустанов за підсумками роботи в першому кварталі нинішнього року фінансовому управлінню облвиконкому присуджено третє місце і грошову премію.

Працівники управління на своїх зборах одностайно вирішили переказати премію в сумі 1984 карбованці у фонд допомоги потерпілим при аварії на Чорнобильській атомний електростанції.

М.Петленко.

У фонд добросердя

У палаці культури всесоюзної здравниці відбувся концерт народного ансамблю пісні і танцю «Трускавчанка», а також дитячого колективу-супутника «Трускавчаночка».

Незважаючи на те, що програма концерту аматорів вже добре знайома як відпочиваючим, так і працівникам курорту, зал був переповнений.

– Справа в тому, – каже заступник голови Трускавецької курортної ради Б.Прийма, – що концерт цей незвичайний. Кошти, виручені від реалізації квитків, будуть переказані у фонд допомоги населенню Прип’яті.

У Трускавці 7 народних колективів. Усі вони гаряче підтримали ініціативу аматорів загальнокущового Палацу культури про платні виступи колективів, які носять звання народних, перед населенням і відпочиваючими Трускавця у фонд допомоги жителям Чорнобильського району.

Крім цього, кожен працівник санаторно-курортних закладів всесоюзної здравниці «Трускавець» вирішив переказати свій одноденний заробіток у фонд допомоги евакуйованому населенню. А це – близько 20 тисяч карбованців.

І.Сюсюк.

Радянська Україна, 1986 р., 30.05, № 122 (19627).