Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Лікарі відповідають ділом

Антон Щегельський

Рахунок № 904

Нелегка, але почесна і дуже потрібна людям праця лікарів міської станції швидкої і невідкладної допомоги.

– Нам немає коли розхолоджуватись, – говорить заступник головного лікаря станції Анатолій Іванович Силенок. – Працівники швидкої завжди в дорозі, якщо не рахувати короткі хвилини перепочинку між викликами. Праця наша в усіх на виду. Але далеко не кожному відомо, що ось вже близько тридцяти років кожен п’ятий працівник станції при потребі стає добровільним донором. А потреба така виникає нерідко. Під час дуже складної операції необхідно терміново зробити хворому пряме переливання крові. В такому випадку чи не найперше хірурги звертаються до нас. І як правило, за кілька хвилин донор, у якого кров відповідає потрібній групі, вже їде до лікарні. Вже двадцять років безоплатно здають кров лікарі Н.М.Дорофеєва, І.О.Довгалюк, В.В.Голик, А.А.Мангов, фельдшери Г.В.Піддубна, В.П.Савченко та багато інших. За заслуги в гуманній діяльності Союзу Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця колектив станції нагороджений дипломом і настільною медаллю М.І.Пирогова.

Слід сказати, що це не єдина нагорода, якою мають гордитися співробітники станції. За систематичне переказування коштів у Радянський фонд миру колектив нагороджено Почесною грамотою цієї організації.

– Коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС, – продовжує Анатолій Іванович, – працівники станції швидкої і невідкладної допомоги разом з водіями об’єднання санітарного автотранспорту управління охорони здоров’я Київського міськвиконкому серед перших прийшли на допомогу потерпілим. Причому, бажаючих поїхати в зону евакуації для обстеження населення і подання допомоги потерпілим виявилось набагато більше, ніж потребувалось для формування бригад. Увесь час, поки було потрібно, самовіддано трудились лікарі В.О.Поступаленко, С.П.Рухленко, фельдшери О.П.Остапчук, В.О.Григоренко, водій В.Л.Коваль.

Зараз трудові колективи і окремі громадяни з власної ініціативи переказують кошти у фонд ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Працівники станції швидкої і невідкладної допомоги також не стоять осторонь цієї благородної справи. Вони вирішили переказати свій одноденний заробіток, а це близько 10 тисяч карбованців, на рахунок № 904.

Вечірній Київ, 1986 р., 4.06, № 128 (12743).