Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

У найкоротші строки

М.Кравченко

Недавно Центральне і Українське телебачення демонстрували роботу радіокерованої техніки, з допомогою якої ліквідуються наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ось бульдозер без механізатора рушає з місця, робить розвороти, перегортає землю. Диво-технікою керує людина, використовуючи спеціальний електронний пристрій, який виготовили в найкоротші строки робітники та інженери київського виробничого об’єднання «Точелектроприлад».

Виконання цього незвичайного замовлення ввійде славною сторінкою в історію передового колективу. Люди, не рахуючись із часом, зуміли зробити майже неможливе. За три доби, а не за місяці, як було б раніше, розроблено конструкцію і створено прилади, що підприємство не випускало.

– Люди трудилися самовіддано, – каже заступник секретаря парткому «Точелектроприладу» І.О.Квеленков. – Замовлення на підприємство надійшло пізно ввечері напередодні Дня Перемоги [9.05.1986 р.]. Негайно повідомили робітників, технологів. Дев’ятого травня приступили до роботи.

Особливо старанно попрацювали робітники інструментального цеху – слюсарі О.М.Горох і В.В.Алексієнко, виготовляючи необхідну оснастку і деталі. У складальному цеху, не рахуючись із часом, зробили друковані плати передові монтажниці З.В.Антонець, І.Ф.Матросова, сестри Ніна і Галина Іщенко, їхні подруги.

У перший день було забезпечено необхідний фронт робіт – виготовлено всі потрібні комплектуючі деталі. І вже десятого травня колектив почав цілодобово трудитися над складанням електронних пристроїв дистанційного управління агрегатами, скорочуючи відпущений і до того мінімальний час на виготовлення цього складного обладнання. Завершувала його в дослідному цеху підприємства бригада, очолювана членом КПРС А.А.Патлашенком. Особливо відзначилися тут слюсарі В.С.Перков, Л.І.Фещенко, Ю.Г.Степенський, В.В.Окул.

Київська правда, 1986 р., 29.05, № 128 (18610).