Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

За новими адресами

А.Максимов

Новосілля, новосілля… День у день їх все більшає в нашій області. Втім, справа не тільки в кількості. Важко віддати перевагу якомусь із зведених у стислі строки житлових комплексів для евакуйованих із зони Чорнобильської АЕС – всі селища впорядковані, забудовані комплексно, крім комфортабельних садиб, є тут і медичні, і торговельні, і побутові заклади. Тільки за останній тиждень на Київщині народилося 13 великих житлових комплексів, у яких заселено понад 1700 садиб.

Макарівський район, село Великий Карашин. Новий житловий комплекс спорудили тут будівельники Ровенської області. Особливу увагу привертають виконані на високому рівні опоряджувальні роботи всередині будинків. В урочистостях, присвячених заселенню нового житлового комплексу, взяли участь голова Ровенського облвиконкому П.К.Прищепа та Київського – І.С.Плющ. Радісна, святкова атмосфера панувала і на мітингу, присвяченому заселенню іншого житлового комплексу в цьому районі – у селі Козичанці, де свої трудові автографи залишили будівельники Волинської області. В урочистому відкритті нового населеного пункту взяли участь перший секретар Волинського обкому партії З.С.Ковальчук і голова Київської облвиконкому І.С.Плющ.

Хороші житлові комплекси споруджено у селах Грузьке і Малий Карашин. Тут створено належні умови для життя і відпочинку. Про свою вдячність за це будівельникам з Івано-Франківщини говорили промовці на мітингу, присвяченому заселенню нових ком’плексів. У мітингу взяли участь заступники голів Івано-Франківського облвиконкому М.М.Капітанчук та Київського І.Л.Куцай.

Ще один населений пункт з’явився за останній тиждень у Баришівському районі. Житлові комплекси біля села Лукаші спорудили трудівники Кривого Рога Дніпропетровської області. Тут відбулося урочисте відкриття.

Відразу в трьох новозбудованих у Яготинському районі житлових комплексах відсвяткували новосілля переселенці з Чорнобильського району – у селах Жовтневе, Стара Оржиця і Право Жовтня. Запорізькі будівельники, які спорудили ці комплекси, потурбувались не тільки про те, щоб будівлі вийшли високоякісними, а й створили для евакуйованих додаткові зручності: вмеблювали кімнати в будинках, залишили новоселам нові комплекти садово-городнього інвентаря, завезли овочі, соління, крупи. При урочистому врученні новоселам символічних ключів від нових житлових комплексів були присутні заступники голів Запорізького облвиконкому В.І.Андрійченков та Київського – К.Т.Фурсов.

У селі Луб’янці Бородянського району новосілля відсвяткували у 110 садибах, майстерно споруджених будівельниками Харківської області. У селі вже діють новий магазин, дитячий майданчик, незабаром тут з’явиться і дитячий садок.

У селі Погреби Васильківського району, де у стислі строки з’явився новий житловий комплекс, споруджений більш як тисячним загоном одеських будівельників, новосілля відсвяткували більш як у ста садибах.

Будівництво житлових комплексів для евакуйованих із зони Чорнобильської АЕС триває. Незабаром – нові новосілля.

Київська правда, 1986 р., 27.08, № 199 (18681).