Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Відвідання Бородянського і Макарівського районів

РАТАУ

19 травня член Політбюро ЦК КПРС, перший секретар ЦК Компартії України В.В.Щербицький і член Політбюро ЦК Компартії України, Голова Ради Міністрів УРСР О.П.Ляшко відвідали ряд населених пунктів Бородянського і Макарівського районів Київської області, куди тимчасово евакуйовано населення з району Чорнобильської АЕС.

В Бородянському райкомі партії відбулася розмова, у ході якої перший секретар Бородянського райкому М.С.Миронов і перший секретар Чорнобильського райкому, що працює тепер тут, А.М.Амелькін інформували про діяльність районних комітетів партії, первинних партійних організацій по забезпеченню організованого розміщення евакуйованих, їх працевлаштування, створенню їм нормальних умов побуту. Відмічалось, що повсюдно життя трудових колективів відзначається діловою настроєністю, спокійною обстановкою. Школярі цих районів виїхали на відпочинок у піонерські табори, санаторії Євпаторії та інші здравниці Криму.

Перший секретар ЦК Компартії України і Голова Ради Міністрів УРСР розглянули ряд питань, які стосуються роботи евакуйованих промислових підприємств і колгоспів Чорнобильського району, висловили ряд рекомендацій щодо організації роботи медичних закладів, підприємств торгівлі, побутового обслуговування. Підкреслювалось, що в роботі по створенню нормальних умов для праці і побуту евакуйованого населення немає дрібниць, повсякденної уваги вимагають усі її сторони і деталі. Було визнано доцільним посилити увагу республіканських міністерств і відомств до діяльності евакуйованих у ці райони промислових підприємств і організацій.

У літньому таборі Немішаївського радгоспу-технікуму, де тепер розташувався тваринницький комплекс колгоспу «Дружба» Чорнобильського району, в колгоспі імені Леніна Макарівського району, куди евакуювали своє господарство трудівники колгоспу «Перемога» Чорнобильського району, відбулися зустрічі з механізаторами, тваринниками, керівниками цих господарств. Евакуйовані з вдячністю розповідали про сердечний прийом, який виявили їм місцеві жителі.

В.В.Щербицький і О.П.Ляшко ознайомилися з роботою макарівської районної поліклініки і санепідстанції, медичних і дозиметричних пунктів на шляхах районів. У поїздці взяв участь перший секретар Київського обкому партії Г.І.Ревенко.

Радянська Україна, 1986 р., 20.05, № 114 (19619); Вечірній Київ, 1986 р., 20.05, № 116 (12731).