Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Осуд наклепницької кампанії на Заході

ТАРС

[Від такого ж чую]

Бонн. Позитивно оцінив заходи, яких вживається в Радянському Союзі для ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, генеральний директор Міжнародного агентства по атомній енергії (МАГАТЕ) Ханс Блікс. Люди, з якими представники МАГАТЕ зустрічалися в Радянському Союзі, відзначив він в інтерв’ю західнонімецькій газеті «Цайт», – напрочуд працьовиті спеціалісти. У нас склалося враження, що вони мають усе необхідне для своєї роботи.

Радянські представники виявили велику готовність до співробітництва, підкреслив генеральний директор МАГАТЕ. Вони дозволили передати через нас негайно дані вимірювань радіоактивності іншим країнам. Радянські спеціалісти запропонували своє співробітництво в аналізі причин аварії і виявили готовність взяти участь у розмовах про поліпшення системи безпеки, відзначив X.Блікс.

Рим. На необхідність припинити нагнітання кампанії навколо наслідків аварії на Чорнобильській АЕС вказав голова ради міністрів Італії Беттіно Краксі, виступаючи по національному радіо. «Я закликаю, щоб люди усвідомлювали, яким є становище на сьогоднішній день, і не прислуховувалися до можливих «висловлень тривоги», які є тепер необгрунтованими. Сьогодні. сказав він, ситуація стала нормальною».

Делі. Розгорнута на Заході зловмисна антирадянська кампанія, приводом для якої стала аварія на Чорнобильській АЕС, свідчить про намагання певних держав відродити часи «холодної війни», пише індійський журнал «Уїк». Правлячі кола США та ряду інших країн знову вдалися до заяложених прийомів з явною метою кинути тінь на миролюбну політику Радянського Союзу. Це робиться для того, щоб відвернути увагу світової громадськості від участі в русі проти ядерної війни.

Київська правда, 1986 р., 28.05, № 127 (18609).