Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Терміновий вантаж

М.Кравченко, кор. «Київської правди»

Репортаж

Біля управління Рокитнянського виробничого об’єднання будівельних матеріалів і конструкцій на видному місці висить «Блискавка». Вона повідомляє: «24 травня о 23 годині 40 хвилин надійшло розпорядження: негайно відправити конче потрібні залізобетонні конструкції для спорудження дезактиваційного пункту на межі 30-кілометрової зони Чорнобильської атомної електростанції…», а далі перелічувалися прізвища людей, яким адміністрація дякувала за успішне виконання термінового завдання.

– На все життя запам’ятається ніч на 25 травня, самовіддана праця нашого колективу, – згадує генеральний директор об’єднання М.С.Цапенко. – Хочу зазначити, що виробнича програма в нас дуже напружена. Люди продемонстрували високу свідомість, патріотизм. Такий факт. Два роки тому кваліфікований зварник Н.І.Каліниченко пішла на заслужений відпочинок. А в ці дні Ніна Іванівна подала заяву з проханням зарахувати її на десять робочих днів зварником. У третій зміні виявили бажання тимчасово попрацювати на робітничих посадах інженер з техніки безпеки П.Г.Мотинченко, інженер Ю.В.Зданевич, керівник художньої самодіяльності М.С.Касяненко.

Швидко зібралися керівники підприємств об’єднання, спеціалісти, водії спеціалізованого транспорту, які в той день провели за кермом чимало часу, подолавши понад 500 кілометрів кожен.

Незважаючи на пізній час, втому, жоден з них не відмовився від термінового рейсу. Кранівник М.М.Васильєв, відпрацювавши зміну, залишився трудитися ще на одну. Водії А.І.Клименко, Ю.М.Ратушний, В.В.Калайда, Г.М.Бобрикевич, М.І.Юхименко, В.О.Похмельних, В.А.Журба, В.С.Михайленко, І.П.Обманець, В.А.Бондаренко, П.М.Дрига, щоб прискорити завантаження машин, взяли на себе й обов’язки стропальників.

Один за одним залишають заводську територію потужні КамАЗи. Стрілка годинника ще не дійшла до дев’ятої ранку, коли остання машина з терміновим вантажем вирушила напрямку Чорнобиля…

Київська правда, 1986 р., 6.06, № 134 (18616).