Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Літо піонерське

Б.Ковтонюк

У піонерському таборі імені Юрія Гагаріна, що в Євпаторії, зміцнюють здоров’я більш як тисяча учнів Макарівського району Київської області.

Директор Небилицької восьмирічної школи Іван Володимирович Голиця, який прибув сюди разом із своїми вихованцями, каже:

– Корпуси тут чистенькі, впорядковані, організовано добре харчування, змістовне дозвілля. Спасибі придніпровським залізничникам, у чиєму підпорядкуванні цей табір.

Справді, тут дбають, щоб кожний прожитий день запам’ятався дітям, щоб не залишалося в них часу на нудьгування. Працюють різноманітні гуртки. Хлопчиків і дівчаток особливо приваблюють спортивні секції – настільного тенісу, футболу, волейболу, аеробіки. Вони активно готуються до загальнотабірної спартакіади.

Неабиякий інтерес у сільських школярів викликав центр профорієнтації, зокрема, клуб «Юний залізничник». Він найбільший у країні. Для навчання встановлено справжнісінький електровоз. Поряд переобладнано під клас вагон, у якому – діюча модель залізниці. Великоформатні слайди розповідають про роботу Придніпровської. Очолює центр профорієнтації кавалер двох орденів, комуніст з 54-річним партійним стажем, ветеран транспорту, працівник Придніпровської дитячої залізниці Павло Іванович Пічугін.

Піонерський табір не випадково носить ім’я першого космонавта. Тут бували Ю.О.Гагарін, члени його сім’ї, товариші по роботі. У ці дні з піонерами зустрілась старший методист павільйону «Космос» ВДНГ СРСР Алла Вікторівна Павличенкова. Вона передала в дар кімнаті-музею космонавтики локаційну антену системи зближення станції «Салют».

А з яким захопленням школярі слухали Героя Радянського Союзу льотчика-штурмовика авіації, полковника у відставці євпаторійця Михайла Михайловича Козакова. Попереду ще чимало зустрічей з делегатами партійних з’їздів, ветеранами війни і праці, з ровесниками – членами місцевого клубу юних моряків. Піонери візьмуть участь у трудових десантах, а зароблені гроші перекажуть у фонд допомоги чорнобильцям.

Радянська Україна, 1986 р., 4.07, № 151 (19656).