Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Надпланові квартири

І.Гай

Колектив заводу залізобетонних виробів домобудівного комбінату № 3 подає чималу допомогу в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Виготовлено й відправлено в село Фасова двісті блоків для фундаментів будинків, у яких житимуть переселенці з тридцятикілометрової зони. Група спеціалістів заводу тривалий час працювала на об’єктах неподалік від четвертого енергоблоку. Відправлено в зону АЕС багато матеріалів, зокрема більше двохсот кубометрів товарного бетону…

Все це потребувало немалих затрат робочого часу, матеріалів, постачання яких останнім часом ускладнилось, трапляються перебої. Однак колектив зумів подолати ці труднощі, вишукав резерви, які дозволили йому добре справлятися і зі своїми основними виробничими завданнями. Заводчани добиваються збільшення віддачі устаткування, прискорили освоєння нових ліній, машин, агрегатів. Шириться змагання, при підбитті його підсумків головним критерієм стали кінцеві результати.

Великою підмогою в змаганні став досвід правофлангових, їх уміння повести колективи дільниць і бригад на успішне виконання завдань.

Таким правофланговим є, наприклад, досвідчений бригадир формувальників, один з кращих наставників заводу Борис Федорович Данилюк. Він і його товариші працюють на дільниці добору, тобто виготовляють різні малосерійні конструкції, номенклатура їх виробів – надзвичайно широка. Але і при цій складності формувальники зуміли збільшити віддачу устаткування, забезпечивши і надійність своєї продукції.

На правофлангових рівняються молоді виробничники. Вже добре зарекомендували себе комсомольсько-молодіжні бригади арматурників Євгена Микитюка і формувальників – Василя Берегівського. Вони добре налагодили випуск великих каркасів і формування стінових панелей. Добиваються успіхів і інші колективи.

Технічний прогрес, помножений на трудове завзяття виробничників, вдосконалення організації праці забезпечують нові досягнення заводу. З початку року вже випущено надпланових виробів більш як на 200 тисяч карбованців, в тому числі виготовлено стільки надпланового збірного залізобетону, що з нього можна змонтувати більш як тридцять п’ять квартир поліпшеного планування. Вже з 26 червня завод давав продукцію в рахунок другого півріччя, відправляючи все нові конструкції на об’єкти на масивах Теремки-1, Мостицький, Харківський, Троєщина, в центральні райони міста, де зводяться нові будинки серії КТ, в яких кияни відзначатимуть новосілля вже в нинішньому і в першій половині наступного року.

Прапор комунізму, 1986 р., 4.07, № 157 (2553).