Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Обнова атомограда

Г.Тетенєва, кореспондент редакції володимирецької районної газети «Ленінська зоря». Ровенська область

Репортаж у номер

Закладено ще один блок-мільйонник на Ровенській АЕС

Кузнецовськ – місто енергетиків на Ровенщині. Тут відбулася подія, яка ознаменувала новий етап на будівництві енергетичного велета – закладення четвертого блоку.

Десятки трудових будівельно-монтажних колективів йшли до цього рубежу. Своїми руками і розумом підняли місто над Стиром. Невдовзі має стати до ладу третій енергоблок, його потужність – мільйон кіловат. В успіх колективу зробили внесок бригади В.О.Нендзинського, Б.М.Поліщука, М.П.Пуківського, Г.М.Самчука, В.К.Шелігана, О.О.Копанька, В.І.Решетицького та багато інших.

Відкриваючи мітинг, присвячений закладенню першого куба бетону в четвертий енергоблок Ровенської АЕС, начальник управління будівництва І.П.Смоктій поздоровив трудівників.

– Я пригадую, як ми, перші будівельники Ровенської атомної електростанції, – каже водій автотранспортної колони О.І.Саворона, – в 1975 році закладали фундамент під перший енергоблок. Минуло небагато часу. А як оновився наш край! Все це досягнуто тому, що слово у нас не розходиться з ділом.

Голова Кузнецовського міськвиконкому А.В.Маркса, другий секретар Ровенського обкому Компартії України І.І.Загорулько закликали будівельників будувати швидко, з високою якістю.

І ось урочиста хвилина. Право залити перший куб бетону в основу четвертого енергоблоку надасться, комплексній бригаді почесного будівельника Ровенської АЕС, комуніста І.Г.Казмірчука.

Лунає команда: «Почати роботу!».

Під’їжджають автомашини, прикрашені транспарантами: «Наша праця тобі, Батьківщино!» Механізаторіи М.Ф.Шумра, Ф.С.Черевач, М.І.Кулай подають бетонну масу. Головний інженер управління будівництва В.І.Огородник передає дошку – знак з пам’ятним написом членам бригади І.Г.Казмірчука. Вони закладають ії в підвалини четвертого енергоблоку.

Радянська Україна, 1986 р., 13.08, № 183 (19688).