Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Приїздіть до Зеленого Миса!

В.Євецький

Спортивні шефи з Києва ні на день не забувають про людей, які працюють на Чорнобильській атомній електростаиції. От і з нагоди Дня фізкультурника до Зеленого Миса – селища енергетиків і ремонтників, розташованого на березі Київського моря, прибули численні гості із столиці України. Вони допомогли організувати спортивне свято й самі стали його активними учасниками.

Так, змагання з перетягування каната між командами дозиметристів та електроцеху судив екс-рекордсмен світу з важкої атлетики Геннадій Троїцький. Своє вміння керувати вітрилом продемонстрували майстри спорту Віктор Майоров, Петро Терновий, Віталій Лосицький. На численні запитання любителів плавання, водного поло, шахів і шашок відповіли майстри спорту Сергій Єрмилов, Михайло Лебедєв, Борис Фоменко, Іван Степичев. Ясна річ, не обійшлося без сеансів одночасної гри в шахи і шашки.

Та найбільший інтерес викликала зустріч енергетиків з футболістами збірної СРСР і київського «Динамо», заслуженими майстрами спорту Володимиром Безсоновим і Сергієм Балтачею. Верхня палуба дизель-електроходу «Таджикистан», одного з восьми сучасних лайнерів, на яких живуть вахти робітників станції, ледь вмістила всіх бажаючих дізнатися про новини великого футболу, обмінятися думками щодо шансів київського «Динамо» в чемпіонаті СРСР.

Привезли гості призи й подарунки для кращих фізкультурників АЕС, провели показові виступи з різних видів спорту і пообіцяли обов’язково приїхати ще.

Київська правда, 1986 р., 15.08, № 190 (18672).