Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Листи до редакції

Наш обов’язок

Несподівану біду, яка трапилась у Чорнобилі, кожен з нас, радянських людей, сприйняв як своє особисте лихо і всі ми, де б хто не працював, вважаємо за свій патріотичний обов’язок внести конкретний вклад у прискорення ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Наша бригада механічної обробки на токарних автоматах першою на заводі «Світлоприлад» виступила з такою пропозицією. Ми вирішили безплатно відпрацювати на заощаджених матеріалах два дні, кошти ж перерахувати у фонд допомоги чорнобильцям.

Пропозицію прийти на допомогу чорнобильцям підтримали вже колективи Тернопільського бавовняного комбінату імені 60-річчя Великої Жовтневої соціалістичної революції, об’єднання «Тернопільський комбайновий завод імені 25 з’їзду КПРС», заводу штучних шкір та багатьох інших підприємств. І немає сумніву, що в нелегкому поєдинку з атомом, який вирвався було з-під контролю, радянські люди одержать перемогу.

С.Сусла, кавалер орденів Жовтневої Революції і Трудового Червового Прапора, бригадир виробничого об’еднання «Ватра» імені 60-річчя Радянської України

Моральний гарт

Мужність, самовідданість, доброта. Всі найкращі людські якості, скажу без перебільшень, починають закладатися ще в ранньому віці. Отже, перший моральний гарт наші вихованці одержують у школі. Ми, вчителі, пишаємося цим і розуміємо, яка це висока відповідальність – навчати, ростити патріотів нашої радянської Вітчизни, здатних в її ім’я йти на подвиг і самопожертву. Скільки таких звитяжців можна назвати, зокрема, і серед тих трудівників, які сміливо діяли і працюють нині на Чорнобильській атомній електростанції! Про них з великою повагою говорив у своєму виступі М.С.Горбачов. Його слова, звернені до всіх нас, до людей всієї планети, справили велике враження. Особливо схвилювали нас приклади глибокої людяності, високої моральності, які виявили повсюдно співвітчизники, люди доброї волі інших країн. Усім серцем з глибоким розумінням того, що сталося, сприйняті події на Чорнобильській АЕС і наші учні. Зокрема, старшокласники під час майбутніх літніх канікул вирішили свої заробітки в таборі праці і відпочинку переказати у фонд допомоги потерпілим від аварії на атомній станції.

Г.Глущенко, Герой Соціалістичної Праці, директор Київської середньої школи № 77.

Радянська Україна, 1986 р., 16.05, № 111 (19616).