Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Адреса допомоги – Прип’ять

О.Шабашкевич, кореспондент московської обласної газети «Ленинское знамя»

Сьогодні Чорнобильська АЕС – турбота всієї країни. Ситуація, яка склалася тут, потребує, крім іншого, спростити взаємовідношення ланок господарського механізму: постачання, управління діями численних організацій, зайнятих ліквідацією наслідків аварії.

Не близький шлях від Балашихи до Прип’яті, але чотири цистерни із зрідженим азотом, які вирядив у дорогу колектив Балашихінського кисневого заводу за першою вимогою, пройшли його в рекордно короткі строки.

Адреса допомоги – Чорнобиль – відкриває всі серця. Тисячі жителів Підмосков’я перерахували особисті заощадження на банківський рахунок № 904, безплатно відпрацювали цілі зміни в рахунок допомоги населенню, яке евакуйоване з 30-кілометрової зони. Наприклад, колектив автоскладального корпусу Митищинського машинобудівного заводу вже вніс у фонд ліквідації наслідків аварії 1700 карбованців.

Ситуація на АЕС змінюється з кожним днем. Швидкою повинна бути і реакція постачальників на запити чорнобильців. Як налагодити між ними зв’язок? Колектив управління «Мосголовпостачу» зробив так: відмовився від послуг пошти. Для вирішення будь-якого питання достатньо телефонного дзвоника. Працівники управління чітко координують дії постачальників. А як організований контроль?

– Він, по-суті, не потрібен, – говорить начальник відділу «Мосголовпостачу» Ю.І.Лапшин. – Всі заводи, які відправляють свою продукцію в Чорнобиль, суворо додержують строки поставок, більше того, прагнуть їх скоротити. Так, треба було відправити на АЕС спецодяг. Через день на базу «Мосголовпостачу» з фабрик трьох областей надійшла вся партія, а вночі було організовано її відвантаження.

Перед колективом Лікінського автобусного заводу було поставлено завдання: до 1 липня завершити відправку машин на Україну по фондах року.

– Всі 1100 автобусів, – сказав начальник відділу збуту ЛіАЗу О.В.Дворецький, – відправимо раніше – до 20 червня.

Трудівники Підмосков’я готові виконати будь-які замовлення області, з якою змагаються. Виконати швидко і високоякісно.

Спеціальний спільний випуск: Київська правда, 1986 р., 15.06, № 142 (18624) + Ленинское знамя, 1986 г., 15.06, № 138 (12632).