Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Байдужих тут немає

Розмову вів В.Рудник

Серед тих, хто виявив мужність і самовідданість на роботах по ліквідації наслідків чорнобильської аварії, названо й медиків нашого міста. Першими в район, прилеглий до АЕС, виїхали шість бригад швидкої допомоги. Вони доставили на своїх машинах ще двадцять лікарів різних спеціальностей. Про їх діла ми ведемо розмову з головним лікарем станції швидкої і невідкладної медичної допомоги І.Г.Усиченком.

– Добровольців у нас відгукнулося в кілька разів більше, – розповідає Іван Гнатович. – Але кількість спеціалістів, яких нам належало відрядити, була обмежена, оскільки передбачалася ще й участь колег з інших областей. Наші посланці напружено попрацювали вісім-дев’ять діб; тривалість їх робочого дня становила вісімнадцять, подекуди й дев’ятнадцять годин, але люди не нарікали на труднощі.

– Мабуть, тут позитивно позначилися виховання, моральний клімат вашого колективу?

– Безсумнівно. Сам життєвий уклад, трудові будні нашої станції вимагають від працівників уміння не губитись, швидко орієнтуватись у несподіваних ситуаціях, приймати єдино вірні рішення. Але найголовніше – бути чуйними й милосердними, не жаліти себе – робити все можливе для врятування людини. В нашому колективі людям байдужим і черствим немає й не може бути місця. Вчинки, які спеціалістам інших галузей можуть здатись надзвичайними, для наших працівників – буденний клопіт.

– Назвіть, будь ласка ваших посланців.

– Лікарі В.Ю.Кошовий, М.О.Матяш, В.В.Мельник, Г.П.Пичуричко, В.О.Поступаленко, С.М.Рухленко, фельдшери В.Б.Біличенко, В.О.Григоренко, В.П.Кисельов, Ф.А.Крилов, А.М.Новиков, О.П.Степанчук. Вони здебільшого партійні, профспілкові, комсомольські активісти. Наприкінці квітня – на початку травня ці молоді медики виконували роботи по евакуації людей, наданню їм медичної допомоги, взяли участь у масових лікарських оглядах жителів Чорнобильщини, переселених у села Поліського району. Поряд із чисто професійними функціями наші посланці проводили значну роз’яснювальну роботу серед населення, чим сприяли спокійній, діловитій обстановці, повній відсутності паніки й метушні.

Учасник цих робіт Володимир Петрович Кисельов – член партбюро станції швидкої і невідкладної медичної допомоги, а Федір Андрійович Крилов зберіг цінні навички з тієї пори, коли на військовій службі був прапорщиком.

Колектив станції швидкої й невідкладної допомоги ось уже півтора десятиліття перераховує одноденний заробіток у Радянський фонд миру. Лише за чотири місяці нинішнього року ми направили в цей фонд більш як 10 тисяч карбованців. А щойно на відкритих партійних зборах вирішили одностайно: перерахувати в фонд допомоги населенню Чорнобильського району на рахунок у банку № 904 ще близько 10 тисяч карбованців.

Прапор комунізму, 1986 р., 17.05, № 118 (2514).