Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Наш обов’язок, наша турбота

Трудящі області, як і всі радянські люди, висловлюють одностайну підтримку заходів партії і уряду по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, схвалюють нові ініціативи щодо зміцнення миру на Землі, посилення міжнародного співробітництва у галузі ядерної енергетики.

Трудівники нашого колгоспу, як і всі радянські люди, гаряче підтримують рішення уряду Країни Рад про продовження одностороннього мораторію на ядерні випробування до 6 серпня нинішнього року. Це рішення продиктоване не лише турботою про безпеку радянського народу, а й усього людства.

Виступ товариша М.С.Горбачова по телебаченню, конкретні пропозиції, висловлені Михайлом Сергійовичем, ще раз продемонстрували усьому світу, що КПРС, Радянська держава рішуче відстоюють мир на планеті, відстоюють не на словах, а на ділі.

В ці дні ми трудимося з подвоєною енергією, робимо все залежне від нас, щоб виконати й перевиконати планові намітки, соціалістичні зобов’язання. У нинішньому році, зокрема, дали слово виростити на кожному гектарі по 200 центнерів картоплі, що на 20 центнерів більше проти зобов’язань минулого року. Комуністи партійної групи, всі трудівники нашої ланки працюють ударно, сповнені рішимості намічене втілити в життя.

В.Глущенко, партгрупорг ланки по вирощуванню картоплі колгоспу «Радянська Україна». Іванківський район.

Болем одізвалися в серцях радянських людей події на Чорнобильській АЕС. І ми всі на власні очі бачимо, яких величезних зусиль докладають будівельники, енергетики, авіатори, медики для ліквідації наслідків аварії. І в цій героїчній роботі проявляються кращі риси радянських людей. Вони з честю витримують важку перевірку на стійкість, витривалість, політичну зрілість.

Виступаючи по радянському телебаченню, Генеральний секретар ЦК КПРС М.С.Горбачов чимало уваги приділив фактам реагування на аварію у західній пресі, які викликають обурення у всіх нас. Поліський район сусідствує з Чорнобильським. І ми точно знаємо, що «тисячі жертв», «братські могили загиблих» – це черговий міф західної пропаганди. Чому ж вона не пише про справжній героїзм наших людей, про допомогу, яку надає області вся країна, про чіткість і оперативність у вирішенні всіх питань по ліквідації наслідків аварії?

Нині завдяки вжитим заходам можна сказати – найгірше позаду. Але і в напруженіші дні у нашому районі не було паніки, про яку так багато писала західна преса. Ми жили одним бажанням – допомогти нашим сусідам. І, звичайно, приємно було почути у виступі Михайла Сергійовича теплі слова вдячності жителям районів, які сердечно прийняли евакуйованих. Так, ми сприйняли біду сусідів, як свою власну. А інакше і бути не могло. Я – хлібороб. На жаль, не можу надати кваліфіковану допомогу тим, хто безпосередньо займається ліквідацією наслідків аварії. Але на своєму місці я і мої товариші по роботі працювали і працюємо з повною віддачею. Ми знаємо, що партія і уряд надають значну допомогу всім евакуйованим з небезпечної зони, проте хочеться, щоб у загальнонародній справі була і твоя особиста частка. Тому я вніс пропозицію – перерахувати дводенний заробіток у фонд допомоги потерпілим під час аварії на атомній станції, її підтримали всі механізатори нашого господарства.

М.Карпенко, механізатор радгоспу «Володимирівський». Поліський район.

З інтересом ознайомилися учні Прип’ятського середнього професійно-технічного училища № 23 з виступом Генерального секретаря ЦК КПРС товариша М.С.Горбачова по радянському телебаченню.

Коли трапилася аварія на Чорнобильській атомній електростанції, нас евакуювали у Бородянку. Нині разом із своїми ровесниками з СПТУ-26 продовжуємо навчання, одержуємо професію тракториста-машиніста широкого профілю.

Ми вірили і віримо, що, одержавши спеціальність механізатора, будемо працювати на рідній землі Чорнобильського району.

В.Господенюк, М.Кищук, учні Прип’ятського СПТУ-23.

Біда, що спіткала нас, – спільна для всіх радянських людей. Щоб протистояти їй, треба ще більше згуртуватися, мобілізувати всі сили і можливості. Такі почуття викликає виступ товариша М.С.Горбачова по радянському телебаченню.

Саме так ми й сприймаємо події, пов’язані з аварією на Чорнобильській атомній електростанції. Трудівники нашого колгоспу щиро прийняли людей з Чорнобильського району, Спільно ми працюємо над тим, щоб збільшити виробництво продукції, сприяти ліквідації наслідків аварії.

Як і всі радянські люди, і прагну принести ще більше користі своїй країні. От і вирішила переглянути свої соціалістичні зобов’язання. Зобов’язуюсь річне завдання по надоях молока виконати за одинадцять місяців, а всього від кожної первістки одержати по 3300 кілограмів.

Г.Бабич, майстер машинного доїння корів колгоспу «Комуніст». Макарівський район.

Київська правда, 1986 р., 17.05, № 118 (18600).