Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

За законами братерства

В області проходять відкриті партійні збори, на яких визначаються завдання комуністів у зв’язку з аварією на Чорнобильській АЕС

Здатність забезпечити виконання поставлених завдань в умовах, які склалися в зв’язку з аварією на Чорнобильській АЕС, характеризує сьогодні політичну зрілість і ділові якості кожного комуніста, кожної партійної організації. І цю здатність вони доводять конкретними щоденними справами – подвоюють, потроюють зусилля, кожен на своєму робочому місці робить усе для того, щоб народне господарство області функціонувало стабільно, щоб не допустити невиконання планів.

На партійних зборах, які нині проходять в області, комуністи, безпартійні трудівники беруть підвищені зобов’язання, заявляють про свою готовність відпрацювати безплатно у фонд чорнобильців, провести суботники, видати надпланову продукцію. Словом і ділом партійці показують приклади високої організованості і дисципліни, боротьби за максимальну економію і бережливість, виховують у кожного трудівника почуття високої вимогливості і відповідальності.

Робітниче слово

Близько до серця прийняли на заводі сільськогосподарського машинобудування імені 1 Травня біду, яка спіткала жителів Прип’яті і Чорнобиля в зв’язку з аварією на АЕС. Ударною працею на кожному робочому місці сільмашівці прискорюють ліквідацію наслідків аварії.

В усіх групах і цехових парторганізаціях відбулися партійні збори, на яких йшла мова про допомогу потерпілим від аварії.

Першими виявили ініціативу комуністи цеху сільгоспмашин. Бригадир електрозварників Олександр Васильович Вершинін запропонував гроші за відпрацьовану робочу зміну перерахувати у фонд допомоги для ліквідації наслідків аварії.

Благородний почин колег підтримали бригади Миколи Степановича Лукія, Григорія Олександровича Черненка, Володимира Макаровича Мегеля, які вирішили підвищити продуктивність праці, взявши додаткові зобов’язання по випуску готової продукції.

Є.Цимбалюк, громадський кореспондент «Київської правди». м.Біла Церква

Максимум енергії

– Аварія на Чорнобильській АЕС – наше спільне лихо, наш важкий біль, – сказав, виступаючи на відкритих партійних зборах керуючий плоханівським відділком радгоспу «Тетіївський» Петро Лук’янович Дем’янчук, – і долати його, заліковувати рану нам треба всім разом. У цьому єдино вірною зброєю є наша подвоєна, потроєна енергія у подоланні труднощів: сумлінна праця, витримка, глибоке усвідомлення кожним спільного нещастя.

Ветеран праці, комуніст, заявив, що для подолання наслідків аварії він перераховує місячну суму своєї пенсії.

В ці дні доярки дзержинського відділка одержують від кожної корови на два кілограми молока більше, ніж торік, – наголосила обліковець ферми комуніст Ніна Петрівна Гонта. – У зв’язку з лихом, що спіткало чорнобильців, ми дали слово протягом 2-3 днів вийти на щодобові 11-кілограмові надої. Це значно більше зобов’язання, яке брали на початку року.

За вищі, 550-грамові прирости молодняка великої рогатої худоби розгорнули змагання телятниці. Це, а також дводенний заробіток працівників ферми, і буде їхнім внеском у спільну справу подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Робітник будівельної бригади член КПРС Іван Мусійович Левченко, ветеран радгоспу Яків Феодосійович Бурлаченко запропонували внести у фонд ліквідації наслідків аварії по півмісячному своєму заробітку.

Учасники відкритих партійних зборів одностайно підтримали пропозиції промовців ударно попрацювати два дні на своїх робочих місцях і зароблені кошти перерахувати у фонд чорнобильців.

На зборах обговорені і прийняті підвищені зобов’язання радгоспу. Директор господарства Герой Соціалістичної Праці Сергій Якович Марченко підкреслив, що в радгоспі є можливості для одержання надпланових 20 тонн м’яса, 70 тонн молока, 100 тонн зерна та 200 тонн овочів. Потрібна тільки активна мобілізація зусиль кожного робітника, кожного керівника виробничого підрозділу, кожного спеціаліста.

Наш трудовий внесок, наша робітнича рука потрібні для підтримки чорнобильців, для компенсації втрат, нанесених аварією, – така одностайна думка учасників зборів.

О.Витвицький, секретар парткому радгоспу «Тетіївський». Тетіївський район.

Ударна праця

Люди у нашому колгоспі працелюбні. Гордимося тим, що руки у них чесні і невтомні. Але є у їхньому характері ще одна чудова риса, виплекана радянським способом життя. Це – високий патріотизм, справжній гуманізм. Вони яскраво ще раз проявилися на відкритих партійних зборах, які відбулися в ці дні.

На них учасники одностайно висловили прагнення подати руку братерської допомоги тим, хто потрапив у біду. Комуністи підкреслювали, що сьогодні треба працювати з подвоєною, з потроєною енергією. Ударна, комуністична праця – таким є наше ставлення до подій у Чорнобилі, наше бажання бути з тими, на чию долю випало таке нелегке випробування, говорили промовці. Добре потрудилися хлібороби на буряковому полі минулого року [1]. Трудівники господарства вийшли переможцями у Всесоюзному соціалістичному змаганні, за що удостоєні грошової премії в сумі 3 тисяч карбованців.

Знатна буряківниця кавалер двох орденів Леніна Галина Олександрівна Марунич внесла пропозицію перерахувати цю премію у фонд допомоги для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, її підтримали всі колгоспники. На зборах було вирішено також відпрацювати безплатно один день і зароблені гроші перерахувати чорнобильцям.

В.Біляр. Секретар парткому колгоспу імені 20 з’їзду КПРС. Сквирський район.

Київська правда, 1986 р., 17.05, № 118 (18600).

[1] Хлібороби роблять хліб, а буряки мали б робити бурякороби. Але для нашого партноменклатурника що хліб, що буряки – все єдино.