Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Так велить серце

В.Кузнецов, секретар парткому інституту вдосконалення лікарів

Працівники всіх кафедр інституту вдосконалення лікарів подають кваліфіковану медичну допомогу евакуйованим жителям Чорнобильського району, учасникам робіт по ліквідації наслідків аварії.

На курсах у нашому інституті регулярно проходять перепідготовку лікарі з різних куточків країни. Нині, в складній ситуації, вони не залишились осторонь. Співробітники кафедри лабораторної діагностики разом із 24 медиками-курсантами невдовзі після надходження тривожної звістки побували в Іванківському та Поліському районах і зробили там понад сім тисяч аналізів крові.

Звичайно, одними з перших прибули на місце подій працівники кафедри радіології. Вони провели радіометричні обстеження п’яти тисяч чоловік. Серйозну роботу виконують наші лікарі і в стаціонарах, зокрема в обласній лікарні. Тут допомогу потерпілим подають гематологи. Не можна не сказати й про викладачів курсу радіаційної гігієни, які беруть участь у роботі обласної санепідстанції – здійснюють дозиметричний контроль харчових продуктів.

Відкриті партійні збори факультетів інституту підтримали ініціативу терапевтичного факультету перерахувати премію у розмірі 25 тисяч 152 карбованців, одержану нашим колективом за перемогу у Всесоюзному соціалістичному змаганні, у фонд допомоги жителям Чорнобильського району.

Прапор комунізму, 1986 р., 17.05, № 118 (2514).