Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Перебування журналістів

РАТАУ

У столиці України перебуває група кореспондентів центральних органів комуністичних партій Австрії, Великобританії, Бельгії, Західного Берліна, Ізраїлю, Італії, Канади, Люксембургу, США, ФРН, Фінляндії, Франції, Швеції, Японії, які прибули для ознайомлення з ходом ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Представники комуністичної преси були прийняті членом Політбюро ЦК Компартії України, першим заступником Голови Ради Міністрів УРСР Є.В.Качаловським. У ході проведеної розмови гостям розповіли про роботи, які ведуться на пошкодженому блоці, про заходи щодо дезактивації станції і прилеглої до неї території. Було відзначено, що населенню, яке евакуйовано з небезпечної зони, подається всебічна допомога по працевлаштуванню, налагодженню побуту. Ведеться постійне спостереження за станом навколишнього середовища. Триває велика колективна робота, в якій беруть участь визначні керівники, провідні спеціалісти і вчені. На жаль, говорилось під час зустрічі, на Заході не припиняється наклепницька кампанія навколо подій на Чорнобильській АЕС, яка має на меті відвернути увагу світової громадськості від злободенних питань боротьби за мир і роззброєння.

Перший заступник Голови Ради Міністрів УРСР Є.В.Качаловський, спеціалісти і вчені, які брали участь у зустрічі, відповіли на запитання кореспондентів.

Гості побували в обласному комітеті партії. Перший секретар Київського обкому Г.І.Ревенко розповів про те, як проходила евакуація населення з небезпечної зони, що робиться сьогодні по медичному обслуговуванню і обстеженню, розміщенню і працевлаштуванню евакуйованих, проінформував про обстановку в 30-кілометровій зоні АЕС.

Завдяки зусиллям партійних, радянських і господарських органів всі галузі народного господарства області, її сфери обслуговування функціонують нормально. Люди повсюдно проявляють організованість, роблять усе для того, щоб прискорити ліквідацію наслідків аварії.

Перший секретар обкому партії Г.І.Ревенко і другий секретар Київського міськкому партії С.М.Мартинюк відповіли на запитання журналістів.

Представники комуністичної преси цього ж дня здійснили поїздку в Бородянський район Київської області. Вони зустрілися з представниками партійних і радянських органів, побували в радгоспі-технікумі.

Правда Украины, 1986 г., 13.05, № 108 (13378); Радянська Україна, 1986 р., 13.05, № 108 (19613); Прапор комунізму, 1986 р., 13.05, № 114 (2510); Київська правда, 1986 р., 13.05, № 114 (18596).