Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

05.1989 [Лист до голови Верховної Ради УРСР В.С.Шевченко]

Голові президії Верховної Ради УРСР т.Шевченко В.С.

Шановна Валентино Семенівно!

Оргкомітет екологічного мітингу “Екологія і ми”, що відбувся в Києві 13 листопада 1988 р., звернувся до Вас у квітні ц.р. з листом. В цьому листі шла мова про те, що, зібравши десятки тисяч підписів громадян під заключним документом мітингу, ми хотіли б зустрітися з Вами, головою Президії Верховної Ради УРСР, передати Вам цей документ, а також побажання і пропозиції громадян, що підписались.

Але, очевидно, сталось непорозуміння. Як повідомив завідуючий Приймальної Верховної Ради УРСР т.В.М.Сатурін, він надіслав цей лист до Ради Міністрів УРСР з проханням повідомити нас про прийняте рішення.

Пізніше, в травні 1989 р. ми отримали лист від заступника голови Держкомітету Української РСР по охороні природи Б.К.Кубрака, в якому він підтверджує наявність складної екологічної обстановки на Україні, інформує про роботу і задачі держкомітету.

В зв’язку з цим Оргкомітет мітингу від імені громадян, що підписали заключний документ мітингу, змушений вдруге турбувати Вас, шановна Валентино Семенівно, пропозицією призначити дату зустрічі для передачі Вам вказаного документа і обміну думками з приводу екологічних проблем республіки.

За доручення Оргкомітету мітингу:

Від українознавчого клубу “Спадщина” Добрянський Л.А.

Від асоціації “Зелений світ” Ткаченко Ю.А.

Від екологічного об’єднання “Ноосфера” Федоринчик С.М.

Машинописна копія з архіву Л.К.Забави. Не датовано, десь травень 1989 р.