Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Резерви допомоги

Б.Юрченко

Вже понад три тижні трудові дні колективу головного підприємства об’єднання «Київтрактородеталь» позначені високою напругою: виконуються термінові завдання – замовлення для проведення аварійних робіт у зоні Чорнобильської АЕС. Ними зайняті всі працівники заводу. Але якщо говорити про міру навантаження, то, мабуть, найбільша припала на колектив інструментального цеху.

Саме від нього залежала робота інших цехів, бо він мав забезпечити (і забезпечив повністю й достроково) інші цехи різальним інструментом для виготовлення труб. І самі інструментальники теж робили труби. Як і короби, як і підвіски тощо. Починаючи з 8-ї години 29 квітня – у будні, святкові та вихідні дні несуть вони аварійну вахту. Працюють цілодобово, розбившись на змінні групи. Руки, розум, досвід інструментальників потрібні завжди і всюди.

– Хто, питаєте, особливо відзначився? Не можу і не хочу виділяти, – сказав начальник цеху В.І.Гамалей. – Всі в авангарді! Всі – і ветерани, і молодь – виявляють кращі професійні і душевні риси, бо йдеться про допомогу людям у біді.

У інструментальному цеху відбулись робітничі збори. Схвильовано і щиросердно говорили голова цехкому енергетик М.С.Доценко, ветерани праці фрезерувальниця І.І.Ковтуновська і слюсар І.І.Галеченко про громадянський обов’язок бути поруч із потерпілими. Рішення колективу було одностайним: докласти всіх зусиль з тим, щоб достроково виконувати кожне замовлення.

Інструментальників підтримують, вишукують додаткові резерви допомоги робітники та інженерно-технічні працівники з усіх підрозділів заводу.

Прапор комунізму, 1986 р., 21.05, № 121 (2517).