Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Запорука надійності

І.Васильєв, начальник автотранспортного підприємства 09124

Трудівники нашого автотранспортного підприємства були одними з перших, хто подав руку допомоги потерпілим та енергетикам Чорнобильської АЕС. Для евакуації селища при станції та прилеглої до нього 30-кілометрової зони виділили необхідну кількість автобусів. У максимально короткі строки людей було вивезено у безпечні райони.

Ця складна робота вимагала великої організованості, чіткості і, я б сказав, надійності кожного водія. Всі без винятку автотранспортники (загалом з нашого АТП взяли участь у роботах по ліквідації наслідків аварії понад півтораста чоловік) виявили згуртованість, дисциплінованість, високу громадянську свідомість. Нерідко люди відправлялись у район аварії після робочої зміни, без перепочнику. Але ніхто не відмовився, не було й натяку на прояви слабкодухості. Особливо хотілося б відзначити самовіддану працю водіїв О.Б.Шаміна, Б.П.Данилюка, І.М.Федчука, О.В.Калашника, В.І.Кузьменка, І.П.Рибченка, начальника автоколони С.М.Солодяка, головного інженера О.Ф.Городецького.

Під час виїздів на допомогу чорнобильцям не сталося жодної поломки, машини повсякчас були у високій технічній готовності. Словом, і люди, і техніка з честю витримали випробування на міцність, надійність.

У своєму виступі по радянському телебаченню М.С.Горбачов говорив про уроки Чорнобиля. Уроки для всього людства, для кожного з нас. Ми з них почерпнули багато. І насамперед те, що навіть мирний атом, вирвавшись з-під контролю, таїть у собі велику грізну силу. У світі ж нагромаджено величезні арсенали ядерної зброї, що загрожують тисячами й тисячами катастроф, знищенням усього живого на Землі. Отож ми, як і всі чесні, наділені здоровим глуздом люди, цілком і повністю підтримуємо нові радянські ініціативи, спрямовані на заборону ядерних випробувань, приборкання гонки озброєнь.

Прапор комунізму, 1986 р., 21.05, № 121 (2517).