Початкова сторінка

МИСЛЕНЕ ДРЕВО

Ми робимо Україну – українською!

?

Турботи зв’язківців

Н.Даниленко. Іванків – Бородянка – Київ

Наша газета вже розповідала про мужність пожежників, автомобілістів, медиків, які беруть участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 17 травня з групою зв’язківців ми побували в Бородянці та Іванкові Київської області. Напередодні тут відбулися збори партійних організацій Бородянського і Чорнобильського вузлів зв’язку. У центрі уваги комуністів було питання дальшого поліпшення зв’язку в умовах збільшення чисельності населення та безперебійного надання послуг жителям обох районів.

Уже сьогодні ведуться роботи по збільшенню каналів міжміського зв’язку в напрямку Києва, Макарова. Минуло тільки 36 годин після прийняття рішення про встановлення більш стійкого зв’язку з Чорнобилем, Поліським, Іванковом, базою відпочинку змінного персоналу АЕС, а вже прибули на місце техніка, обладнання, матеріали для втілення його в життя.

Негайно вирішити на місці проблеми, що виникають, допомагав заступник міністра зв’язку УРСР В.С.Діденко, інші відповідальні працівники. Роботи ведуться за чітким графіком. Літаками доставлено обладнання з Сімферополя, Харкова, Хмельницького та інших міст. Незабаром прибудуть автопоїзди з кабелем з Мозиря, Талліна. У зв’язку з достроковою доставкою обладнання та матеріалів знадобилася додаткова кількість спеціалістів. Терміново встановлюється зв’язок з Житомиром та Києвом – надвечір спеціалісти вже виїздять сюди. Все робиться якнайшвидше, бо ж відомо, що оперативність у вирішенні питань і наявність засобів зв’язку – це саме те, що необхідно для прискорення робіт за таких обставин.

Їдучи до Іванкова, зустрічаємо механізовану колону, яка прокладає кабель. Колона організована 48 годин тому, а вже пройшла одинадцять кілометрів траси. Колоною керує кавалер ордена Трудового Червоного Прапора головний механік Київського БМУ зв’язку № 2 Л.І.Щигорцов. Досвіду йому не позичати, адже за плечима – десятки років праці у цій галузі. З півслова розуміє він завдання і негайно починає виконувати його.

Працюють чорнобильці, кияни, білоцерківці. Завдяки їхній самовідданій праці вдалось у найкоротший строк розмістити в Бородянці Чорнобильський вузол зв’язку. Настрій у людей діловий.

У Бородянському районі виникла потреба розширити телефонну станцію. По телефону зв’язалися з директором проектного інституту «Діпрозв’язок-21», головним інженером обласного управління зв’язку, керівниками комплектуючих організацій. Швидко вирішили всі проблеми, і одразу ж люди перейшли до конкретних дій.

Так само оперативно, по-діловому було вирішено питання про роботу в нових умовах райвузла зв’язку в Іванкові. Люди приймають обладнання, тут же монтують його, відправляють у Чорнобиль, Поліське.

…А дорогами області мчать і колони грузовиків з бетоном, гравієм… Штаби планують дальші заходи по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС…

Радянська Україна, 1986 р., 21.05, № 115 (19620).